Speltips inför Malmö FF – IFK Norrköping 28/7: Väldigt mycket medvind

Simon Pålsson Publicerat: 28 July 2018

Malmö FF har fått upp ångan igen efter tränarbytet och sitter nu dessutom på en ännu starkare trupp inför fortsättningen av säsongen. IFK Norrköping kan få problem.

Annons:

Allsvenskan känns hetare än på länge och två lag som verkligen tillhör samma kategori av heta lag är Malmö FF och IFK Norrköping, som nu gör upp om tre viktiga poäng på lördagskvällen. Stadion i Malmö är skådeplatsen och förväntningarna är uppskruvande inför den här matchen.

Med tanke på att skåningarna just nu befinner sig mitt i brinnande kvalspel till Europa spelas deras samtliga matcher under sommaren på lördagar. Samtidigt spelar laget två matcher i veckan konstant och får ingen extra vila, något som sätter enorma krav på både bredden i spelartruppen och uthålligheten hos spelarna. Så här långt har det varit bra för deras del.

Sedan Uwe Rösler tog över som ny huvudtränare har laget verkligen nått nya nivåer och har egentligen hittat tillbaka till sin vanliga standard. Fem vinster och ett kryss (i en match som spelmässigt borde varit en markant seger) på sex matcher under tyskens ledning imponerar. Det är på intet sätt en slump.

Det går lugnt att konstatera att IFK Norrköping hade kunnat möta Malmö FF vid ett mycket bättre tillfälle.

Hemma på Stadion får laget energi

I det här skedet av säsongen, när matcherna duggar tätt och en hel del fokus oundvikligen kan hamna på kvalspelet till Champions League, är det centralt med stödet från läktarplats för Malmö FF. Nu spelar MFF dels på hemmaplan och dels mot en antagonist, ett lag som de kämpat mot i den allsvenska toppen under de senaste säsongerna. Det är precis den typ av draghjälp laget behöver nu när motivationen annars kan svikta.

Därtill kommer av allt att döma en del nyförvärv, troligen både Romain Gall och Marcus Antonsson, få sina första starter i MFF-tröjan. Räkna med två taggade spelare där.

IFK Norrköping går mycket fint och har fortsatt på den fina inslagna vägen efter sommarens uppehåll. Nu är laget bara ett par poäng bakom serieledande AIK och kan haka på ordentligt med en vinst här. Samtidigt är det här en av säsongens tuffaste matcher och det är inte hela världen om det blir förlust just här. Så länge laget studsar tillbaka sen.

Malmö FF är rättmätiga favoriter och spelas till 1,85 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  18:00, lördag 28/7
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.