Speltips inför Malmö FF – Trelleborgs FF 18/8: Svettigt Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 18 August 2018

Malmö FF är ute efter revansch på dubbla fronter när Trelleborgs FF gästar i Allsvenskan på lördagen. Här är tre poäng allt som räknas.

Annons:

Då är det äntligen dags för lite allsvensk fotboll igen, men lördagen bjuder faktiskt bara på en match från den allsvenska fotbollen. Å andra sidan är det sannerligen inte vilken match som helst, utan ett aktat Skånederby i de sydvästra delarna av landskapet.

Här kan vi dessutom prata om ångestladdat möte. På ena sidan står ett Malmö FF som så sent som i tisdags misslyckades med säsongens stora mål att ta sig till Champions League-playoff. En riktig plattmatch nere i Ungern gjorde att laget föll mot ett förhållandevis svagt Vidi FC över två matcher, enbart på grund av för få bortamål. En riktig käftsmäll.

Samtidigt har ligaspelet som bekant varit allt annat än lyckosamt den här säsongen och just nu är det alltså tvåsiffrigt med poäng upp till serieledande AIK. Drömmen om SM-guld känns allt mer avlägsen och ska det finnas någon som helst möjligheter behöver skåningarna gå rent resten av säsongen.

Inför mötet med Trelleborgs FF kan laget också komma att sakna en rad nyckelspelare, precis som i tisdagens match. Då kunde de inte hantera att spela utan flera pådrivande spelare i backlinjen, så som Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Båda är tveksamma inför lördagen. Så är även Arnor Traustason och möjligen även Carlos Strandberg, men den sistnämnda bör vara redo för spel då han trots allt startade i tisdags.

Ett självklart målspel

Ångesten är total även för Trelleborgs FF, som kommer lite mer söderifrån i Skåne. Där nere har det varit tungt hela säsongen och den stora besvikelsen är oförmågan att göra det jobbigt för motståndarna, då allra främst på Vångavallen.

Under hela säsongen har laget bara plockat två (!) vinster inför sin hemmapublik, vilket för övrigt är lagets enda poäng hemma i Trelleborg. Det är för svagt. Vad som känns aningen mer lovande inför just det här mötet är att TFF alltid haft en stark förmåga att göra det tufft för MFF, inte minst i våras då 1-0-vinsten i slutminuterna till och med fick MFF-tränaren Magnus Pehrsson sparkad.

Nu får laget klara sig utan Salif Camara Jönsson som skadades senast. Ett tungt avbräck. Samtidigt är försvaret horribelt för tillfället, med i runda slängar 20 insläppta mål på de sex senaste. 6-1-förlusten senast mot Giffarna var under all kritik.

Nu tror vi dock att ångesten präglar matchen och hur gärna MFF än vill är urladdningen långt borta. Under 3,5 mål spelas därför till 1,82 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  16:00, lördag 18/8
TV:   spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.