14 mars 2020 Malmö FF AIK Speltips

Speltips inför Örebro SK – Malmö FF 21/7: Starkt 1X2-tecken

Oddset kanske må se lite snålt ut, men visst ska spelvärdet finnas där? Ett Örebro SK som svajat till tar emot Malmö FF, som bara ser uppåt, på Behrn Arena och därifrån hämtas och tipsas ett specifikt tecken om.

Annons:

Mästarna Malmö FF har fortsatt en brant backe upp till den allsvenska toppen och kommer mest sannolikt inte vara med och slåss om Lennart Johanssons pokal, men under den nytillträdde tränaren Uwe Rösler hoppas man fortsätta stärka sina aktier och sedermera få se vad det räcker till.

Tyskens första match vid rodret, i den allsvenska omstarten, slutade upp i en 4-0-vinst borta över Sirius. Därefter har kosovanska Drita FC krossats med 5-0 över 180 minuter i Champions League-kvalet och däremellan hittas även ett 1-1-kryss mot Östersund. Har funnits positiva tendenser, absolut.

Örebro var ett stort utropstecken under hösten, framförallt den inledande delen, men har inte kommit ut på ett alls bra sätt efter omstarten. Facit? 1-2-förlust hemma mot Elfsborg och 0-2-dito borta mot IFK Göteborg. Med detta har de droppat ner till åttondelsplatsen i tabellen – på samma antal pinnar och precis under MFF. Skillnaden: att skåningarna spelat en match mer.

Gerzic borta – stort avbräck

Oddset 1,83 för detta Malmö, borta mot ett Örebro som ändå varit bra – kanske ser det vid första anblick lite snålt ut, men här hittar vi faktiskt visst spelvärde i den raka tvåan och kliver in vartefter.

Efter uppehållet har ÖSK stått för två plattmatcher efter varandra; varken fått till det offensivt, där styrkan normalt är mest påtaglig, eller defensivt. Kanske är det nu reaktionen kommer? Laget var ju, av många, helt nederlagstippade inför säsongen – som en kandidat för bottenstriden.

Desto bättre ser det ut i MFF, även om insatsen mot Östersund lämnade en del att önska. Matcherna mot Drita, som är flera klasser sämre, finns inte överdrivet mycket att säga till om. Givetvis kan det täta spelschemat tala emot skåningarna, men viss rotation har man ändå fått till i matcherna.

Markus Rosenberg och Eric Larsson saknas för MFF. Den förstnämnda är såklart ett avbräck, med tanke på hans form, men bredd finns offensivt. Gällande Larsson är det en position ännu enklare att backa upp på…

En nyckelfaktor för vårt speltips är att Nordin Gerzic är indisponibel för Örebro efter att ha fått syna det röda kortet mot Blåvitt. Där förlorar de deras mittfältsmotorn och fantastiskt bra fötter. Kanske den allra viktigaste pjäsen i laget.

Och då landar vi ändå i att den raka tvåan är av värde.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 16:00, lördag 21/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.