Speltips inför Ajax – Benfica 23/10: Nyckelmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 23 October 2018

Ajax ser väldigt starka ut just nu och tar sig an Benfica i Champions League på tisdagen. Det här har alla möjligheter att bli en underhållande historia.

Annons:

Ett av tisdagens nyckelmöten i Champions League spelas på holländsk mark där Ajax och Benfica båda är ute efter att haka på Bayern München i striden om att ta sig vidare från gruppen. Då gäller det att förhålla sig bra till varandra, där en förlust i den här matchen kan bli väldigt kostsam.

Ajax imponerade stort i senaste omgången mot Bayern München. 1-1 och en väldigt stark insats trots bortaplan gör att laget nu har gott självförtroende inför fortsättningen. Därefter har Ajax spelat två matcher i Eredivisie och vunnit med totalt 9-0 trots tuffa motståndare i Alkmaar och Heerenveen. Alldeles uppenbart har laget prickat formen nu.

Men faktum är att Benfica också har prickat formen nu. Efter sin tunga vinst borta mot AEK Aten (2-3 efter en galen historia) har laget två raka vinster hemma i Portugal, däribland en tung bortavinst mot FC Porto. Det är med andra ord ett självförtroendestärkt lag som tar sig till Nederländerna.

Spel på målmarknaden

Efter den meriterande insatsen mot Bayern München senast räknar vi iskallt med ett Ajax som vågar gå för vinsten här. Men oroväckande nog finns det ett par tunga tapp att ta i betakande. Joel Eltman och Boureima Bande kommer inte till spel. Vidare finns det ett par tunga spelare som är småskadade. Nicolas Tagliafico, Daaley Sinkgraven, Zakaria El Azzouzi och Azor Matusiwa kan komma att missa mötet.

Tyronne Ebuehi är skadad för gästerna. Ruben Dias är avstängd efter förra matchen. Det är ett klart avbräck för portugiserna, som också kan komma att sakna spelare som Jardel, Nicolas Castillo och Filip Krovinovic.

Men trots avbräcken i båda lagen tycker vi att det är i offensiven som lagen har sina styrkor här. Det är ett faktum som nog stärks ytterligare av spelarna som kan komma att missa matchen främst är defensiva pjäser. Det är där det kommer bli mest kännbart.

Vi litar också på att båda lagen försöker vinna den här matchen. Det måste vara målet.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  21:00, tisdag 23/10
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.