Speltips inför Ajax – Sturm Graz 25/7: Defensiva problem

Spelbloggare Publicerat: 25 July 2018

Offensiv och ungdomlig frejdighet – lite på bekostnad av defensiven. Det är lite vad som utmärker Ajax och kan tänkas göra det även i Champions League-kvalmatchen mot österrikiska Sturm Graz.

Annons:

Holländskt mot österrikiskt. Förra årets tvåor i respektive serier.

Av bara den ovanstående fakta kan man enkelt slå fast att Ajax är att betrakta som klara favoriter att nå den tredje kvalrundan. Det är bara att se på oddsen: 1,22-4,05. Större skrällar än att Sturm Graz, som är fullt kapabla, skulle avancera vidare inträffar dock titt som tätt. Räknas bort ska de absolut inte.

Av seriestarterna runt hörnet att döma, skulle Sturm eventuellt kunna vara ett snäpp närmare topptempot. Deras säsong startar bara dagarna efter den här fajten, medan Ajax premiärspelar den 11:e kommande månad. Ytterst små faktorer, om än eventuellt av viss betydelse.

Stora utropstecknet för Ajax under transferperioden är att Daley Blind, senast i Manchester United, kommit tillbaka till klubben och med det förvärvet hoppas man stärka upp en defensiv som haft stora bekymmer – också kombinerat med en offensiv spelstil.

Vänskapsmatcherna de senaste veckornas tid har lämnat klart bitter eftersmak; nu med fyra vinstfria matcher uppradade. Desto bättre är – sannolikt – känslan i Sturm Graz efter att ha avancerat vidare från den första inhemska cuprundan, via en 2-0-vinst över Siegendorf. Förvisso är de inte mycket till en värdemätare, men bara att vinna matcher stärker förstås moralen.

Av rapporter att döma saknar Ajax Amin Younes samt Joel Veltman medan gästernas trupp är helt intakt.

Spelet suttit i åtta raka CL-matcher

Givetvis förstärks Ajax defensiv upp av Daley Blind – ett klassförvärv! – men vi har fortfarande svårt att se att problemen skulle försvinna puts-väck.

Det blir mer eller mindre alltid mål när holländarna är i farten, framåt som bakåt. Så har fallet blivit i åtta raka CL-matcher, alla mot blandat motstånd, samt fyra matcher efter varandra nu.

På hemmaplan, i det första mötet av två, kommer Ajax i vanling ordning trycka ned gaspedalen och intensivt försöka jaga segern. Gärna så att siffrorna skjuter upp något i höjden, för att kunna komma mer avslappnade till returen i Österrike.

Samtidigt har Sturm Graz en del kapacitet och ska inte alls viftas undan som en lättviktare. De har sett solida ut under försäsongen, skrällt till det i flera matcher och kommer hit med bra känsla. Kan absolut peta in en boll – men hålla nollan? Det skulle mycket till för.

2,20 gånger pengarna för att vi får se mål åt båda håll är av stort spelvärde och spelet hämtas bäst hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:30, onsdag 25/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.