13 augusti 2019 Celtic Cluj Speltips

Speltips inför Celtic – Rosenborg 25/7: Dominans från hemmalaget

Båda avancerade vidare från den första rundan i kvalet till Champions League, men först nu blir det skarpt läge på allvar när Celtic och Rosenborg gör upp på onsdagskvällen.

Annons:

Kvalspelet till Champions League fortsätter på onsdagen och på klassisk avsparkstid – det vill säga 20:45 på kvällskvisten – är det dags för Celtic Park att återigen stämma upp i sin vackra skönsång i samband med en europeisk hemmamatch.

Efter att par tunga säsonger i det europeiska cupspelet – glöm inte att det inte var särskilt länge sedan Celtic såg sig som ett självklart lag i Champions League – ska Celtic den här säsongen försöka resa sig igen.

För motstånd står nu norska Rosenborg, detta efter att skottarna vunnit med klara 6-0 mot Alashkert FC i den första kvalomgången. Nu är i för sig inte det inhemska ligaspelet igång än och det är en klar nackdel i den här fasen av säsongen, men samtidigt är Celtic bevisligen i tillräckligt bra slag för at köra över den typen av lag. Märk väl att laget också vunnit över Sparta Prag, Shamrock Rovers och belgiska Standard Liege i träningsmatcher inför kvalspelet. Det säger ändå någonting.

Rosenborg räcker inte till

Rosenborg då? Jo, norrmännen klarade sig vidare med nöd och näppe från den första kvalrundan mot Valur. Det är ett lag som Rosenborg rimligen bör slå alla dagar i veckan, inte minst om ambitionen är att försöka nå ett gruppspel i Europa den här säsongen. Trots det blev det förlust i bortamötet (1-0) och till slut var det bara ett mål som skiljde efter 3-1 hemma. Det duger helt enkelt.

Nu är det ett, två och troligen tre snäpp upp i vad som väntar i form av motstånd och det talar sannerligen inte för norrmännen. Det är länge sedan det kändes som att Rosenborg verkligen var att räkna med i dessa sammanhang. Nu känns laget mer bleka.

Väl på hemmaplan räknar vi iskallt med att Celtic greppar tag i taktpinnen och inte funderar mer på den saken. Här räknar vi med en stabil hemmavinst.

Celtic -1,5 spelas till 2,22 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Celtic -1,5
Odds:  2,22 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, onsdag 25/7

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.