Speltips inför Juventus – Young Boys 2/10: Tunga avstängningar

Simon Pålsson Publicerat: 2 October 2018

Det finns ett par tunga avbräck som påverkar tisdagens spel inför mötet mellan Juventus och Young Boys i den andra omgången av Champions League.

Annons:

En av två tidiga matcher på tisdagen spelas mellan Juventus och Young Bouys, två lag som öppnade årets Champions League på lite annorlunda sätt. För Juventus blev det en vinst som satt långt inne i premiären mot Valencia, i en märklig historia där storstjärnan Cristiano Ronaldo fick en till synes felaktig utvisning.

UEFA har valt att korta avstängningen för det direkta röda kortet till en match, men portugisen finns alltså inte med i matchtruppen här. Det är lite synd för Juventus då han öppnat karriären i sin nya klubb starkt med tre mål och fyra assist i det italienska ligaspelet.

Vidare då?

Diego Costa är inte heller med för Juventus, som alltså har en klart sämre offensiv nu än i tidigare matcher. Det faktum att laget öppnat säsongen med idel vinster i Serie A tyder på någonting och mest troligt ska det finnas nog med stabilitet för att slå Young Boys alldeles oavsett. Italienarna är ett på alla sätt bättre fotbollslag. Sami Khedira spelar visserligen inte heller, men som vi vet finns det en oerhörd bred hos italienarna.

Vad ska schweizarna göra?

I sin första match i årets Champions League såg Young Boys till att göra det relativt svårt för ett pressat Manchester United hemma på konstgräset i Schweiz. Det är en klar fördel för laget att spela på ett underlag som övriga spelare inte kan hantera, men det räckte tyvärr inte hela vägen och det blev en klar förlust mot engelsmännen.

I ligaspelet går det klart bättre, men att det är en nivå upp i Champions League är glasklart. Inte blir det bättre av att det nu väntar Juventus, på gräs, på bortaplan i den andra omgången. En förlust här och självförtroendet kan vara rejält stukat inför fortsättningen.

Pedro Teixeria, Jordan Lotomba, Gregory Wüthrich och Djibril Sow är dessutom alla småskadade. Det kan komma att kosta laget dyrt. Truppen är som bekant inte fullt så bred som den Juventus har att laborera med.

Med en klart försvagad offensiv tror vi att Juventus nöjer sig med en 1-0 eller 2-0-seger här. Att det skulle bli mer än någon enstaka mål till ser vi som relativt osannolikt.

Under 3,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  18:55, tisdag 2/10
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.