14 augusti 2018 Vidi FC Malmö FF speltips Champions League

Speltips inför Malmö FF – Drita FC 17/7: En rivstart att vänta

Malmö FF har förmodligen redan dödat spänningen mot Drita FC, men kliver ändå in i tisdagens returmöte med det solklara målet att sätta den sista spiken i kistan.

Annons:

Efter 3-0 borta mot Drita FC i det första mötet ser det väldigt ljust ut för det regerande svenska mästarlaget Malmö FF i årets kval till Champions League. Nu pratar vi om den första kvalomgången och för att ta sig vidare till nästa – där det rumänska laget Cluj väntar – krävs alltså vinst mot Drita FC från Kosovo.

3-0 i första mötet, på bortaplan dessutom, gör att Malmö FF nu kan kliva in på Stadion i Malmö med väldigt god marginal. Inför matchen har Markus Rosenberg varit tydlig i en intervju med Skånesport att han väldigt gärna ser till att döda matchen tidigt. Det verkar vara den interna målsättningen med matchen, för att därigenom kunna döda spänningen och inte riskera några överbelastningsskador på spelarna.

Malmö FF kommer att ha ett mycket hektiskt spelschema under sommaren när kvalet ska spelas parallellt med de allsvenska matcherna. Därför gäller det att hushålla med energin och gå runt på så många spelare som möjligt. Att då döda mötet med Drita FC tidigt gör att laget kan byta ut sina nyckelspelare. Under kommande veckor kommer det nämligen att vara matcher både lördag och tisdag/onsdag varje vecka. Det är självklart att det lär slita en del på spelarna.

En rivstart från Malmö FF

Av rapporterna att döma ser den nye huvudtränaren Uwe Rösler inte ut att vila särskilt många spelare från start i tisdagens match. Det gör att vi troligen får se ett starkt Malmö FF från start, men att ett par av de riktigt bra spelarna får vila när hemmalaget väl har dödat dubbelmötet. Därför förväntar vi oss ett mycket starkt MFF i början av matchen.

Märk väl att 3-0 på bortaplan är ett rejält styrkebesked med tanke på att MFF är erkänt starka på hemmaplan och att de tidigare haft stora problem på bortaplan i Europaspelet. Det gör också att det är nu på hemmaplan som vi förväntar oss den riktiga explosionen, åtminstone inledningsvis.

Det här är också sista matchen innan Uwe Rösler får tillgång till sina nyförvärv, som registrerades i söndags och som blir spelklara först till lördagens allsvenska match mot Örebro SK. Det rör sig om Anders Christiansen och Marcus Antonsson, två spelare som bör ligga nära en startelva direkt.

Här tror vi på ett MFF som dödar matchen i första halvlek.

Malmö FF -1,5 (första halvlek) spelas till 1,88 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1,5 (första halvlek)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, tisdag 17/7
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.