Speltips inför Shaktar Donetsk – Lyon 12/12: Allt står på spel

Simon Pålsson Publicerat: 12 December 2018

Det finns många faktorer som talar för att det vi kommer att få se mellan Shaktar Donetsk och Lyon i onsdagens Champions League är mycket fart och många mål.

Annons:

Det är avgörande omgång som nu väntar i Champions League-gruppspelet och i vissa grupper är det skarpt läge på allvar. En sådan grupp är Grupp F med bland andra Shaktar Donetsk och Olympique Lyon, två av lagen som faktiskt är inblandade i den strid som råder.

Med en omgång kvar att spela ligger fransoserna på andraplatsen bakom Manchester City och är därmed i nuläget klara för åttondelsfinal. Men det krävs att laget inte förlorar i den sista omgången mot Shaktar Donetsk. Då går ukrainarna förbi. Ett tufft läge för Shaktar Donetsk, ska sägas.

Det som däremot talar för hemmalaget är det faktum att laget kommer starkast möjligt till matchen. Visst, Fernando är lite tveksam till spel och kan behöva stå över matchen helt, men det är å andra sidan inte en spelare som måste ta plats i startelvan. De elva spelare som kommer att starta håller däremot hög klass och det finns alltså inga större avbräck att förhålla sig till.

Mål ligger nära till hands

På senare tid har formen varit lite sämre för Lyon som har tre raka matcher utan vinst, men det som åtminstone talar för laget är att målskyttet fungerat mycket fint under hela hösten. Det är osannolikt att de ska gå mållösa av planen här.

Det är såklart frustrerande för Lyon att inte ha avgjort det här tidigare och med pressen som nu ligger på spelarnas axlar är det verkligen skarpt läge som gäller. Oroväckande nog kan det också bli som så att ett par tunga spelare missar matchen. Amine Gouiri kommer inte att spela, det står redan klart. Det är däremot klart mer osäkert kring spelare som Rafael, Maxwel Cornet (som alltså ryktats till Manchester City efter sina två mål i senaste omgången), Leo Dubois, Pape Cheikh och Tanguy NDombele. Det kan bli att en eller flera av dessa spelare missar matchen.

Hur som helst tror vi att den målrika trenden i den här gruppen fortsätter. Det är en känsla som stärks av det faktum att hemmalaget här måste vinna och då kommer att öppna matchen. Lyon har varit målfarliga rakt igenom hela turneringen.

Över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,86 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 12/12
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.