14 augusti 2018 Vidi FC Malmö FF speltips Champions League

Speltips inför Vidi FC – Malmö FF 14/8: MFF måste göra mål

Malmö FF måste göra mål borta mot Vidi FC i kvalet till Champions League, någonting som gör det självklart att fokusera på målmarknaden i speltipset.

Annons:

Nu är det verkligen skarpt läge för Malmö FF i kvalet till Champions League, där den tredje kvalomgången nu ska färdigställas. Returmatch borta mot ungerska Vidi FC väntar och på förhand har MFF ett tufft utgångsläge inför returmötet.

På hemmaplan blev det – trots att spelbolagen höll skåningarna som enorma favoriter rent oddsmässigt – bara 1-1 efter en match som Malmö FF visserligen dominerade spelmässigt. Men som bekant handlar fotboll om att göra mål och än viktigare är just den biten i avgörande matcher, som spelas över 90 eller möjligen 180 minuter. Då har man inte råd med ineffektivitet.

Detta gör hur som helst att Malmö FF åker ner till Ungern med pressen att göra mål. Den så omdiskuterade bortamålsregeln som UEFA alltid använder i sina tävlingar gör att Vidi FC just nu är vidare till playoff. För att ta sig vidare måste Malmö FF antingen vinna matchen eller kryssa fast göra minst två mål. Det är med andra ord ett utgångsläge som tvingar fram skåningarna i banan.

Ett självklart målspel

Trots att den första matchen slutade 1-1 gav den också en hel del svar om klassen på motståndet. Det råder ingen som helst tvekan om att Malmö FF på alla sätt är ett bättre fotbollslag, både kollektivt och individuellt. Om det så rör defensiven eller offensiven går det inte att kalla Vidi FC lika bra som MFF och över 180 minuter ska det såklart märkas.

Märk väl att Malmö FF dessutom kan gynnas av att nu behöva jaga mål. Senast mot rumänska Cluj hade laget med sig 1-0 från det första mötet och hamnade då i en slags passivitet i returen. Det höll på att kosta avancemanget den gången. Nu måste MFF framåt och när segern är det enda som räknas är det också lättare att motivera sig för att gå framåt med fler spelare, någonting som såklart leder till ett spetsigare offensivt spel.

Efter att ha haft stora skadebekymmer ser det nu ut som att Malmö FF får med sig Rasmus Bengtsson, Carlos Strandberg och Behrang Safari till matchen. Samtliga är åtminstone med på planet ner till Budapest. Det är förmodligen störst chans att de två sistnämnda kommer till spel.

Malmö FF är ett bättre lag och trots att hemmalaget lär stå lågt ska det rassla minst en gång. MFF över 1 mål (asian handicap) spelas till 1,76 gånger såsen hos Ohmbet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt ett bortamål.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 1 mål (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  20:00, tisdag 14/8
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.