Speltips inför Young Boys – Valencia 23/10: Målspel på konstgräs

Simon Pålsson Publicerat: 22 October 2018

Det är underlaget som hamnar i fokus mellan Young Boys och Valencia. Då det är konstgräs behöver Valencia anpassa sig och det kan påverka resultatet.

Annons:

Det är kanske inte  tisdagens allra hetaste match, men det vilar ändå någonting spännande över mötet mellan Young Boys och Valencia. Vilket lag kan utmana Manchester United om andraplatsen? Kan Valencia handskas med underlaget, konstgräs?

Det schweiziska laget Young Boys har inte haft mycket att stå emot i de två inledande gruppspelsomgångarna i Champions League. 3-0-förlust både mot Juventus och Manchester United påvisar den klasskillnad som fortfarande finns mellan Schweiz och Europaeliten. Det är lite deppigt. Å andra sidan aktualiserar det vikten av ett bra resultat hemma mot Valencia. Det är matchen som det gäller i på allvar.

Valencia tog en poäng borta mot Manchester United efter att ha förlorat hemma mot Juventus i premiären. Det gör att laget fortfarande har häng på att gå vidare, men då krävs förmodligen en trepoängare här. Det vore åtminstone mycket meriterande inför fortsättningen.

Ingen sprakande match

Young Boys har en spelartrupp som inte direkt håller högsta Champions League-klass. Nu finns det dessutom viss oro kring ett par av spelarna. Pedro Teixeira, Jordan Lotomba, Gregory Wütchrich och David Von Ballmoos är alla osäkra till spel.

Efter att ha problem med sitt spelartrupp under säsongsinledningen ser skadeläget nu klart bättre ut hos Valencia. Inför den här matchen finns två spelare på skade- eller avstängningslistan. Det rör sig om Goncaio Guedes och den ryske stjärnan Denis Cheryshev. Förhoppningen är att båda ska kunna spela, men det är högst oklart.

Här tror vi att Valencia kommer att få stora problem med underlaget. Young Boys spelar alltså med konstgräs på sin hemmaplan, någonting som inte minst Manchester United hade spelmässiga problem med. Räkna med att Valencia har lite svårare att skapa målchanser. Samtidigt vill laget inte förlora och lär täcka en hel del bakåt i ett försök att inte släppa in onödiga mål. Det är som bekant lätt att gå bort sig på konstgräs.

Under 2,5 mål spelas till 1,97 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, tisdag 23/10
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.