sladjan-osmanagic

“Conte är rätt manager för Chelsea”

Sedan Roman Abramovitj köpte och tog över Chelsea 2003 har managers avverkats på löpande band. Ett par av dem, som Mourinho och Hiddink, har varit där i två omgångar, dessutom. Abramovitj visar sällan nåd när det kommer till tränare. Och det är bevisligen, jäkligt tufft, att vara manager för Chelsea. Ett bra exempel på det är Roberto Di Matteo, som fick sparken ett halvår efter att Chelsea vann sin enda Champions League-titel. Sådan kan verkligheten vara för vissa managers idag i de klubbar som kräver mest av dem.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

Italienaren Antonio Conte kom till Chelsea sommaren 2016. Han var ledig en vecka efter att ha slutfört sitt uppdrag som förbundskapten för Italien i Frankrike där EM spelades. Conte tog både England och Premier League med storm. Guld direkt! Chelsea vann Premier League bekvämt och man använde ett ovanligt fåtal spelare i sammanhanget. Naturligtvis var Conte den förste att säga att den första säsongens framgång med en PL-titel till stor del berodde på det faktum att Chelsea inte hade något spel i Europa att tänka på föregående säsong.

Den här säsongen har det gnisslat betydligt mer mellan Conte och Chelseas sportsliga ledning. I fjol var det rätt mycket guld och gröna skogar dem emellan. Conte fick en löneförhöjning i somras, men avtalet förlängdes däremot inte. Det enda som gnisslade och skavde var relationen med Diego Costa. Det började i somras när Conte gick ut och sa att Chelsea måste förstärka laget ordentligt om de skall ha en möjlighet att försvara sitt ligaguld och kunna hävda sig i Champions League. Ni vet vad som hände, Conte fick inte den mängd spelare han ville ha och relationen med framförallt Marina Granovskaya blev allt frostigare.

Konflikten är enkel. Chelsea har utarbetat en policy när det kommer till spelarköp. De jobbar efter en profil där en mängd saker spelar roll, bland annat ålder. Klubben vill se till att spelarna spenderar flera säsonger i Chelsea och att de skall utvecklas där eller lånas ut. Jag förstår Chelsea som kommer ha massiva utgifter de närmaste åren med tanke på att nya Stamford Bridge ska byggas. Efter veckans CL match mot Barcelona såg vi att Conte är rätt man för Chelsea med sin passion, integritet, engagemang och taktiska kunnande. Conte sa att han gärna stannar i Chelsea om han och ledningen kan “workout their differences”.

Jag hoppas att de lyckas enas om en vision för Chelsea de närmaste åren. Jag vill ha Conte kvar i Premier League. Dels för att han berikar ligan taktiskt och för hans brinnande engagemang.

Sladjan Osmanagic

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!