26 augusti 2018 AIK Trelleborg Speltips

Speltips inför AIK – Nordsjälland 2/8: Dags att studsa tillbaka

AIK måste både göra mål och vinna på Tele2 Arena för att inte drömmen om Europa League ska vara död. Kan Nordsjälland behålla sin 1-0-ledning?

Annons:

Pressen är stor på hårdsatsande AIK inför torsdagens returmatch mot danska FC Nordsjälland på hemmaplan. På grund av att Justin Timberlake har spelat på Friends Arena i veckan kommer laget inte kunna använda sin ordinarie arena, utan spelar den här matchen på Tele2 Arena. Det skaver såklart så här på förhand.

Samtidigt är det en arena som AIK trivs väldigt bra på. Om vi ser till allsvenska matcher – som trots allt dessutom varit tuffa bortaderbyn mot Hammarby och Djurgården – har laget tre vinster och en oavgjort på sina fyra senaste matcher. Det hade med andra ord kunnat vara värre.

Efter det första mötet har FC Nordsjälland ett fint resultat att gå på, 1-0 på hemmaplan. Det gör att danskarna kan gå på bortamålen i Stockholm, där ett bortamål skulle göra att hemmalaget plötsligt behöver göra tre mål. Kan AIK verkligen göra det? Det är frågan.

En defensivt inriktad match

Utgångsläget är minst sagt speciellt inför den här matchen då varje mål kommer att betyda enormt mycket. Ett mål åt AIK gör att vi plötsligt har förlängningsläge och plötsligt kan det bli tal om förlängning efter 90 minuter. Det vore kittlande för den neutrale åskådaren.

Ett bortamål skulle tvinga fram ett ofta defensivt präglat AIK ordentligt i banan, samtidigt som ett 1-0-mål till hemmalaget skulle sätta ordentligt press på danskarna, speciellt om det kommer tidigt. Det här är hur som helst en match med fina förutsättningar.

I Champions League-sammanhang ligger statsen på att hemmalaget vänder på ett 1-0-underläge från det första mötet på bortaplan på runt 40%. Det är med andra ord klar fördel för FC Nordsjälland här. Samtidigt är AIK ett mycket starkt och synnerligen skickligt lag, som nu möter ett danskt FC Nordsjälland med en medelålder runt 20 år och som saknar den rutin som AIK har så gott om. Det lär vara Solnalaget till gagn.

Vi siktar hur som helst in oss på målmarknaden. AIK kommer att freda sin nolla och hoppas på 1-0 framåt. FC Nordsjälland tar nog inga onödiga risker.

Båda lagen INTE göra mål spelas till 1,86 gånger såsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:   Båda lagen göra mål – nej
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  19:00, torsdag 2/8
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.