15 augusti 2019 Malmö Speltips

Speltips inför Genk – Malmö FF 20/9: Svenskt bidrag i Europa

I egenskap av enda svenska lag i Europa League har Malmö FF nu pressen på sina axlar inför torsdagens möte borta mot Genk.

Annons:

Då är det dags för det enda kvarvarande svenska bidraget i Europa att ta sig an sin första match för säsongen. Det är Malmö FF som tar sig till belgiska Genk för ett nyckelmöte i en tuff grupp bestående av Besiktas, Genk och Sarpsborg.

Möjligheterna att ta sig vidare från gruppen får ändå anses tydliga och för MFF handlar det troligen om att göra upp med Genk om andraplatsen bakom Besiktas, även fall turkarna går att slå de också. Därmed är bortamatcherna nyckelmatcher för att inte tappa mark och ge konkurrenterna trepoängare. Ett kryss vore med andra ord väldigt bra för MFF.

Med 19 raka tävlingsmatcher utan förlust har Malmö FF hittat tillbaka till storformen under Uwe Rösler och det är väl egentligen det som kan tala för skåningarna här. Samtidigt har Genk sett starka ut under säsongsinledningen och ligger just nu tvåa i belgiska ligan bakom Club Brügge.

Spel på målmarknaden

Malmö FF har fortsatt vissa problem med skador inför den här matchen och vore det inte för det hade MFF såklart haft en ännu större chans att rubba det här belgiska motståndet. Värst är förmodligen att anfallaren Carlos Strandberg är skadad och att en annan anfallare, Guillermo Molins, ännu inte är i speldugligt skick.

Det gör att Uwe Rösler egentligen bara har Markus Rosenberg och Marcus Antonsson att laborera med längst fram. Det gör det svårare att förändra matchbilder, men är å andra sidan en styrka då spelarna är samspelta.

Samtidigt är det inte i offensiven som Malmö FF har problem, då det finns många spelare som bidrar med både poäng och mål. Genk kommer dessutom att spela offensivt och öppna en hel del ytor bakåt. En klar fördel för MFF.

Här tror vi att båda lagen får svårt att hålla tätt och det kan mycket väl komma att bli en offensivt inriktad historia. Malmö FF har fortsatta defensiva bekymmer, någonting som lär straffa sig mot Genk.

Båda lagen göra mål spelas till 1,78 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:55, torsdag 20/9
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.