kampanj vm 2018

Speltips inför Lech Poznan – Genk 16/8: Lockande 1X2-spel

Lech Poznan – vad sysslar de med ute i Europa? Polackerna har makalösa problem och då blir returmötet med Genk lite av en omöjlighet, misstänker vi.

Annons:

Genk – Lech Poznan: 2-0.

Där står vi, när dubbelmötet är i dess halvtidsvila. Vinnaren får spela Europa League-playoff – den andra missar med all säkerhet spel ute på Europascenen under året. Mycket i potten…

Att Genk var – relativt – stora favoriter på förhand stod klart. Man ska inte överskatta polsk fotboll och det understryker det här kvaläventyret väl: det var med knappa uddamålet som armeniska Gandzasar städades av och mot vitryska Shakhtyor krävdes till och med förlängning för att skiljas åt.

Bättre har den inhemska serien inletts och kanske är det ett statement för vad fokus finns: fyra av fyra matcher är vunna.

Och mötet här, i Belgien? Genk var klart bättre. Välkontrollerat. Två mål framåt för dem, noll bakåt. Ett mycket starkt hemmaresultat. Nu står exempelvis oddsen i vilken sida som ska avancera vidare i 15,00-1,03.

Då ska det nämnas i det hela att Genk inte varit någon av de främsta klubbarna i Belgien de senaste åren. En femteplats blev det förra året. Klarar de av att ta nästa kliv? Det ska man, parallellt med en lyckad sejour ute i Europa.

Stark tvåa

Utifrån vad Lech Poznan presterat i Europa, är det inte svårt att ta sida här. De har inte imponerat i en enda match och varit på vippen att åka ur kvalet mot klubbar som inte ens ska vara i närheten av dem.

Genk ser ut att vara i desto bättre trim; var klart vassare än Lech Poznan i första mötet, har krossat Fola Esch i kvalet – 9-1 över dubbla möten – och i den inhemska serien snurrar det på hyfsat friktionsfritt.

Sannolikheten är stor att Lech Poznan helt kontras bort här och när Ohmbet sticker ut med oddset 2,16 för den raka tvåan klipper vi till utan att tveka.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Genk vinner, rak tvåa
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:15, torsdag 16/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.