14 juli 2019 Häcken Örebro Speltips

Speltips inför Liepaja – BK Häcken 12/7: Över dubbla insatsen

Besvärade över det korta VM-uppehållet? Oroa er inte! Europa League-fotboll med svenska klubbar inblandade står på schemat. Lettiska FK Liepaja tar emot BK Häcken på Stadions Daugava och här hittar ni vårt speltips inför matchen.

Annons:

Europa League-kvalet är i full fart! I den första rundan spelar ett par svenska klubbar, bland annat just BK Häcken och här är de storfavoriter till att avancera vidare, komma ett kliv närmare gruppspelet.

Detta är förstås odiskutabel fakta; att Häcken är flera klasser bättre än deras motståndare. Både spelarmaterialet och allt runtom är av väsentlig skillnad. Lettland är knappast världens mest glimrande av fotbollsländer och det osar lite amatörskap över det hela…

Ser vi specifikt till FK Liepaja, är det en klubb som skapades så sent som 2014 – i ruinerna av konkursdrabbade FK Liepaja Metalurgs. Den starka statusen i landet har kunnat vidarebehållas: 2014 blev det en förstaplats och 2017 en andradito. Nu är de placerade på tredjeplatsen i serien, 13 matcher in i kalaset.

Häcken hade inte den bästa våren i Allsvenskan; har inte kunnat lyfta upp emot toppen och hittas i mittenskiktet av tabellen. Omstarten förra veckan lovade emellertid mycket gott: en 3-0-kross av GIF Sundsvall hemma på  Bravida Arena. Är det nu det lyfter, mot toppen? Klubbens målbild är, förstås, att utmana om Europaplatserna.

Över dubbelt – det köper vi!

Bortamatcher i Europa är kluriga, inte minst när det handlar om ett så pass svårbedömt motstånd. Vi ska inte ljuga: vi har minimal koll på FK Liepaja och deras spelare, men har ändå viss känsla över lettisk fotboll som helhet.

Och utan att överdriva får man kalla det hela amatörmässigt. Förstadivisionen innehåller blott åtta klubbar och ute i Europa gör de väldigt sällan väsen av sig. Räcker helt enkelt inte till.

Ser vi till förra årets Europa League, avancerade Liepaja vidare från den första rundan med fler gjorda bortamål än nordirländska Crusaders, för att sedan falla platt mot litauiska Süduva. Hemmamötet förlorades exempelvis med 0-2.

Häcken har inte haft överdrivet stor lycka när de varit ute i Europa under 10-talet, men också fått klart hårdare nötter att försöka knäcka. I särklass den enklaste uppgiften här och nu.

Bortaplan till trots – får vi över dubbla insatsen på ett Häcken som kommer från en av årets bästa prestationer, i en bortamatch mot Liepaja, från Lettland, tvekar vi inte på att klippa till.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Häcken vinner, rak tvåa
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 18:05, torsdag 12/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.