Speltips inför Malmö FF – Besiktas 4/10: Skåningarna måste ta poäng

Simon Pålsson Publicerat: 4 October 2018

Malmö FF har ett ansträngt utgångsläge inför torsdagens möte med turkiska Besiktas i Europa League. En vinst vore guld, en poäng är tvunget.

Annons:

Det är skarpt läge för Malmö FF, det enda svenska bidraget i årets gruppspel i Europa League, när det nu är dags för den andra omgången. Efter förlusten borta mot Genk i den första matchen har skåningarna inte råd med fler förluster, åtminstone inte i det här ansträngda skedet av gruppspelet.

En vinst hemma mot Besiktas på torsdagen skulle plötsligt öppna dörren till ett avancemang på vid gavel och Malmö FF skulle med en trepoängare sätta Besiktas i en trängd situation inför turkarnas dubbelmöte med Genk härnäst. Då möter MFF nämligen norska Sarpsborg 08 och skulle kunna gå rent, med två raka trepoängare, för att koppla greppet om ett avancemang.

Men låt oss vara här och nu.

Hur ser förutsättningarna ut inför torsdagens match? Och hur rättmätiga favoriter är egentligen turkarna inför mötet på Stadion nere i Malmö?

Ett självklart målspel

Malmö FF har haft en stark höstsäsong sedan Uwe Rösler tog över under VM-uppehållet och trots att det varken blev Champions League eller SM-guld (ja, det vågar vi slå fast nu) har Uwe Rösler ändå fått ordning på torpet. Det som i våras såg splittrat och helt vilset ut är nu ett mer homogent lag som egentligen kan stå emot alla motståndare.

Med det sagt var insatsen nere i Belgien under isen i premiären, men hemma på Stadion spelar laget med en annan trygghet. Baserat på hur Genk såg ut i den första omgången är frågan om belgarna inte är gruppens starkaste lag, inte minst med tanke på att Besiktas hade vissa problem med att städa av Sarpsborg 08 i sin premiär. 3-1 på hemmaplan räckte dock för att plocka tre viktiga poäng.

I det inhemska ligaspelet går Besiktas starkt och har egentligen bara ett poängtapp, mot Fenerbache, sista veckorna. Det går att leva med. Det som möjligen oroar är att laget fortsätter att släppa in en del mål, med bara två hållna nollor på sina tolv senaste matcher. Där kan MFF passa på att straffa sina gäster.

I MFF råder viss osäkerhet kring försvarslinjen, med oklar fysisk status på Rasmus Bengtsson och målvakten Johan Dahlin. Det vore förödande för defensiven. Samtidigt har laget haft vissa defensiva bekymmer hela året och har inte samma soliditet som tidigare år. Spetsen framåt går inte att klaga på, trots 0 mål hemma mot GIF Sundsvall senast.

Här kliver vi raskt in på ett målspel.

Båda lagen göra mål är ett bra spel till hela 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, torsdag 4/10
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.