21 februari 2019 chelsea malmö ff speltips odds europa league

Speltips inför Malmö FF – FC Midtjylland 23/8: Dags för playoff

Malmö FF försöker rädda säsongen med ett avancemang till gruppspelet i Europa League, men då måste laget vinna dubbelmötet mot danska FC Midtjylland.

Annons:

Malmö FF är mitt inne i en säsong som nu verkligen står och väger för hela föreningen. Det som inför säsongen såg väldigt lovande ut – när laget satsade hårt både på att försvara sitt SM-guld och ta sig hela vägen till gruppspel i Champions League – har mynnat ut i något klart sämre än så.

Efter en svag inledning på den allsvenska säsongen är guldchanserna väldigt små inför hösten och efter ett patetiskt försök nere i Ungern åkte laget ut i den tredje kvalomgången av Champions League-kvalet. Det gör att det nu väntar playoff till Europa League, ett helt okej tröstpris.

Just nu är känslan att MFF kan rädda hela säsongen med att ta sig till ett gruppspel i Europa. Detta säkerställer inte bara ett mångmiljonbelopp både till föreningen och spelarna, det ser också till att skänka glädje till supportrarna och ge hela säsongen någon form av godkänd stämpel. En räddningsplanka alltså.

I playoff väntar det danska mästarlaget FC Midtjylland, en riktig värdemätare för MFF i ambitionen att vara ledande i hela Norden. Då är det läge att vinna här.

Ett självklart målspel

Det som varit Malmö FF:s stora problem den här säsongen är defensiven, med enbart tre hållna allsvenska nollor så här långt. Det är enorm skillnad mot förra året och ett kvitto på att allting inte står rätt till. På sistone har också defensiva nyckelpjäser som Rasmus Bengtsson och Behrang Safari varit skadade. Frågan är om det inte var det som kostade avancemanget i Champions League-kvalet?

Nu är truppen åter intakt och Uwe Rösler kan ställa bästa lag på plan från start. Å andra sidan darrar det fortsatt bakåt och med tanke på att laget släppt in mål både mot Cluj och Vidi FC finns det all anledning till oro.

FC Midtjylland då? FC Astana blev för svåra i kvalet till Champions League och där åkte laget ut redan på första försöket. The New Saints från Wales besegrades sedan med totalt 5-1 i Europa League-kvalet, men det var snarare en dag på jobbet. Formen i danska ligan ser lovande ut med fyra vinster och ett kryss på de fyra senaste.

Räkna med att Malmö FF går stenhårt i början. 1-0 redan i första halvlek känns troligt. Huruvida laget kan bevaka ledningen hela vägen in i mål känns tveksamt. Men vårt spel blir att MFF tar och håller ledningen i första halvlek till 2,80 gånger såsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1000 kronor bonusspel!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner (första halvlek)
Odds:  2,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  19:15, torsdag 23/8
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.