Speltips inför Mariupol – Djurgården 2/8: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 30 July 2018

FC Mariupol sitter i förarsätet inför torsdagens returmöte med Djurgården i ukrainska Odessa. Här kliver vi in på ett givet underspel inför matchen.

Annons:

Då väntar det returmöte i kvalet till Europa League och för djurgårdarnas del är utgångsläget minst sagt ansträngt inför match två mot FC Mariupol. Med nöd och näppe kunde stockholmarna få med sig 1-1 från hemmamötet efter ett sent kvitteringsmål av Aliou Badji.

Det gör att Djurgården tar sig till Ukraina och Odessa med pressen att göra mål på sina axlar. Om nollan blir intakt kommer Djurgårdens äventyr i Europa att vara över för den här gången. Då blev det bara en match för laget, som alltså klev in i andra kvalomgången efter cupsegern mot Malmö FF tidigare i år.

På plats i Odessa – som är en lyxig semesterort i den mer lugna delen av Ukraina där FC Mariupol egentligen inte spelar sina hemmamatcher – kommer Djurgården att ha tusentals supportrar i ryggen. Det här är första gången på tio år som laget härjar i det europeiska kvalet, någonting som stimulerat ett mycket starkt resande. Det är såklart en fördel för Djurgården.

Två lag utan ordentlig spets

I det första mötet på Tele2 Arena var känslan att Djurgården egentligen är ett något bättre lag, men utan ett riktigt tungt anfallsvapen blir laget på tok för trubbiga. Det gör också att FC Mariupol kunde spela med lite med lugn i spelet, när hotet bakom backlinjen inte riktigt fanns där.

Samtidigt vet vi – inte minst när vi studerar den backbesättning som Djurgården har – att stockholmarnas absoluta styrka ligger i defensiven. Det är en faktor som inte minst har stärkts av att Erik Johansson nu representerar blårandigt.

Känslan inför returen är att inget lag tänker riskera någonting i onödan och såvida vi inte får se ett tidigt mål troligen får se en målsnål historia.

Under 2,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 2/8
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.