Speltips inför Midtjylland – Malmö FF 30/8: Allt ska avgöras i playoff

Simon Pålsson Publicerat: 30 August 2018

Malmö FF har pressen på sina axlar inför returmötet med FC Midtjylland i kvalet till Europa League, som avgörs på torsdagskvällen.

Annons:

Det är verkligen alla ögon på Herning som gäller inför torsdagens möte mellan FC Midtjylland, de danska mästarna, och Malmö FF, regerande svenska mästare. Efter 2-2 i det första mötet som spelades på Stadion i Malmö ska allting nu avgöras på dansk mark.

Det är som vanligt väldigt mycket som står på spel i den här typen av europeiska kvalmatcher och just denna gång är det en gruppspelsplats i Europa League som gäller. Antingen fortsätter det europeiska cupäventyret över hela hösten eller över det nu. En förlust här vore speciellt förödande för det Malmö FF som är avsågade i den allsvenska guldstriden och som nu bara har ett sätt att rädda den här säsongen.

Sett till det första mötet är känslan att Malmö FF är ett klart bättre fotbollslag, men FC Midtjylland har med sin tyngd och sitt konsekventa sätt att hela tiden spela med tyngd, lite längre bollar och mycket stångande från sina stora forwards alla möjligheter att störa igen. Det första mötet dominerades stort av Malmö FF under första timmen och redan då borde laget utökat sin 2-0-ledning ett par gånger om. Men efter att danskarna gjort två sena mål är förutsättningarna i dubbelmötet nu helt annorlunda.

Malmö FF måste gå för vinsten

Det finns ingen som helst återvändo för Malmö FF inför det här returmötet i danska Herning. Med tanke på att mötet på hemmaplan slutade 2-2 är det skåningarna som måste gå för att göra mål på bortaplan och därför litar vi på att MFF kliver på ordentligt från start. Det var med intensitet och frenesi som laget såg till att trycka ner danskarna i skorna i det första mötets inledande halvlek.

Nu har MFF också starkast möjliga lag med sig då alla spelare, förutom då Carlos Strandberg och Guillermo Molins med lite mer långsiktiga skador, ska vara tillbaka i spel. Det viktigaste är att Rasmus Bengtsson ser ut att kunna spela igen. En otrolig central spelare för den malmöitiska stabiliteten.

I det första mötet visade MFF hur de kan störa FC Midtjylland och därför räknar vi med att MFF också gör mål på plats i Herning. Det är inte heller omöjligt att de kan kontra in ett andra mål om det är ett tidigt ledningsmål som faller.

Malmö FF över 1 mål (asian handicap) spelas till 2,00 gånger såsen hos Ohmbet och vi får då pengarna tillbaka vid exakt ett bortamål.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 1 mål (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  19:15, torsdag 30/8
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.