Speltips inför RB Leipzig – BK Häcken 26/7: David mot Goliat

Spelbloggare Publicerat: 26 July 2018

En mycket värre lott än såhär kunde BK Häcken knappast få i Europa League-kvalet – tyska RB Leipzig, med bland andra Emil Forsberg i spetsen. Här ska skillnaderna otvivelaktigt vara alldeles för stora för en skräll att kunna slå in. 

Annons:

Kvalitetsskillnaderna i Europa League-kvalet är fundamentala. Där hittas storklubbar som Burnley, Sevilla och just RB Leipzig, men också småklubbar från rena blåbärsfotbollsländer. Nu tillhör inte Häcken alls botten i den här konkurrensen. Leipzig tillhör däremot den absoluta toppen.

Nyrika Leipzig förmådde inte att motsvara förväntningarna som hade höjts upp sedan debutsäsongen i Bundesliga och blev ”bara” sexa i fjol. Förhoppningen är att kunna ta ett kliv framåt när det startar om på nytt om nästan precis en månads tid. Men först – Europaspel!

Något som stärker tyskarna är ett svenskstjärnan Emil Forsberg – ännu? – inte lämnat klubben, trots massiva rykten till diverse storklubbar. Helt hundra är det inte att han startar här, i och med att han kommit tillbaka från semestern lite senare i och med sommarens VM, men mycket talar ändå för att han kommer ta plats.

Borta är däremot Laimer, Halstenberg samt Sabitzer. Det ska inte påverka alltför mycket och en slagkraftig startelva kan presenteras.

BK Häcken kämpar på stenhårt i Allsvenskan. De har haft en tuffare period efter omstarten – nu med tre raka förluster, senast mot Djurgården – och med detta halkat ner till en anonym tiondeplats.

Det här blir den första kvalrundan som Leipzig spelar medan Häcken, trots returförlusten på hemmaplan, värjde undan lettiska Liepaja. Ingen jätteövertygande prestation…

Häcken hänger inte med i svängarna

När Häcken kommer upp i nivå, då har de stor kapacitet – i allsvenska mått mätt. Det här är en helt annan sak, en världsklassklubb fyllt av europeiska toppstjärnor på andra sidan planhalvan. Det skulle förvåna enormt om göteborgarna skulle kunna sätta emot någonting.

Detta är också trots att Leipzig kanske inte kommit in fullt i tempot. Den inhemska säsongen är ju, som nämnt, nästan en månad borta.

Av rapporter att döma kommer Leipzig presentera en slagkraftig, i alla fall närmast ordinarie, startelva. Kombinerat med att stå stärkta av hemmaplansfördelen, ska inte ett formsvagt Häcken ha en minsta chans att överhuvudtaget streta emot, eller hur?

Leipzig -1 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – tas med glädje till 1,65 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leipzig -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:30, torsdag 26/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.