Speltips Hammarby IFK Göteborg 25 juni 2020

Europatipset 16/5: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Inte mindre än tio matcher från Norge tar plats på onsdagens Europatips. Norsk fotboll i all ära men det är de två första matcherna som ådrar sig överlägset störst intresse. Europa League-finalen ska nämligen avgöras i Lyon och i Stockholm väntar ett mycket intressant allsvenskt möte när Hammarby tar emot ett krisande Malmö FF. Kan Daniel Andersson få de regerande mästarna på rätt köl?

Spelstopp: 17.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Marseille – Atlético Madrid 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Parc OL i Lyon öppnar upp dörrarna för en riktig godbit under onsdagen. Marseille och Atlético Madrid ska göra upp om Europa League-titeln. Spanien har dominerat turneringen med fyra vinster de sex senaste åren och nu kan alltså ytterligare en titel plockas hem till La Liga. Atlético har visat svag form den senaste tiden men det känns som de rödvitrandiga gått och väntat på den här finalen. Även om Marseille inte ska underskattas råder det inga tvivel om att Madrid-laget är det bättre av dessa två. En 2-0 seger för Atlético känns som given utgång. Tvåan spikas utan minsta tvekan.

2. Hammarby – Malmö FF 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bajen har fått en magnifik start på Allsvenskan och står på 22 inspelade poäng efter åtta matcher. Detsamma kan inte sägas om de regerande mästarna Malmö FF som åkte på ännu en förlust i Skånederbyt mot Trelleborg i söndags. Det blev också droppen för ledningen som sparkade Magnus Pehrsson. Sportchefen Daniel Andersson ersätter fram till uppehållet. Här har Malmö en hel del spelare osäkra till spel men ska ändå inte stå utan chans. De himmelsblå har strålande statistik mot Hammarby de senaste säsongerna och ett slagkraftigare lag i grunden. Med tanke på hur lagen presterat så här långt får ändå Bajen utgångstipset men det ska garderas omgående. Samtliga tecken så tidigt som möjligt!

3. Rotherham – Scunthorpe 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Efter 2-2 på Glanford Park har Rotherham skaffat sig ett strålande utgångsläge att ta sig vidare till playoff-finalen med en plats i The Championship i potten. Här talar också en hel del för hemmalaget. Rotherham vann båda matcherna mot Scunthorpe under grundserien och var ett av League Ones bästa hemmalag. På New York Stadium vann Rotherham 15 av 23 matcher under grundserien. Här ska de klara av att avancera till playoff-finalen på Wembley. 1X spelas.

4. Bodö/Glimt – Tromsö X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till Norge och ett nord-derby, om det nu kan kallas det. Det skiljer 50 mil mellan Bodö och Tromsö, men för bortalaget är detta den närmaste matchen på resande fot. Tromsö är det lag, relativt logiskt, som varierar sina prestationer mest av samtliga i Norge på hemma- respektive bortaplan. På resande fot är nordlaget sämst av samtliga, medan de hemma på Alfheim Stadion inlett med tio poäng på fem matcher. Även om Tromsö i grunden är det bättre av dessa lag blir det maximalt en poäng för bortalaget här. 1X räcker.

5. Brann – Haugesund X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Toppmöte och lite av ett västkust-derby när serieledande Brann tar emot tredjeplacerade Haugesund. Brann från Bergen har inlett säsongen exceptionellt med 25 poäng på nio matcher. Hemma på Brann Stadion har de dessutom ännu inte släppt in något mål. Haugesund kommer dock till detta möte med fin form och tre vinster på de fyra senaste. Här har Brann blivit lite väl stora favoriter och en möjlig skräll vädras. Samtliga tecken rekommenderas.

6. Kristiansund – Ranheim 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kristiansund var nykomlingar i Eliteserien i fjol och klarade sig kvar med en stark sjundeplats. Ranheim är nykomlingar den här säsongen och har inlett piggt. Nio matcher har gett hela 17 poäng och en fjärdeplats. Här slår de dock ur underläge mot hemmastarka Kristiansund. På hemmaplan förlorade bara Kristiansund två matcher i fjol och har öppnat säsongen starkt med tio poäng på fem matcher. Här ska de gälla som favoriter och ettan är en möjlig spik. Gardera med krysset på större system.

7. Molde – Strömsgodset X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Molde och Strömsgodset tillhörde toppen av Eliteserien i fjol. Då slutade Molde tvåa, fyra poäng före Godset på fjärdeplatsen. Denna säsong har lagen inlett svagare. Molde återfinns förvisso på en sjätteplats, men Godset ligger precis över kvalstrecket. Båda mötena slutade oavgjort den gångna säsongen och vi kan räkna med en jämn historia återigen. Molde har blivit lite väl stora favoriter och samtliga tecken är vägen att gå. Möjligt spikkryss för den chansbenägna.

8. Rosenborg – Lilleström 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rosenborg har vunnit ligan de tre senaste säsongerna i vårt västra grannland och tagit tillbaka sin position som stormakt i Norge. Säsongsinledningen har varit fullt godkänd men RBK har hela sju poäng upp till Brann som går som tåget. Laget från Trondheim parkerar dock på en andraplats och formen är god. 16 poäng har spelats in på de sex senaste och här ställs de mot ett Lilleström som brukar passa de svartvita riktigt bra. Faktum är att Rosenborg har 20 raka matcher utan förlust mot Lilleström. Ettan bör inte vara hotad. Spik!

9. Odds BK – Sandefjord 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är många matcher av derbykaraktär denna onsdag och här har vi ytterligare ett, denna gången i sydöst. Klasskillnad råder dock mellan dessa lag. Sandefjord visar katastrofal form med fyra raka förluster i ligaspelet och dessutom uttåg ur cupen mot lilla Skeid. Odd är ett betydligt bättre lag och har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Dessutom har Odd haft extremt lätt för just onsdagens motståndare. Sandefjord har nämligen inte besegrat Odd sedan 2008. Det gör de inte nu heller. Ettan är även här toksäker.

10. Sarpsborg – Start 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nära den svenska gränsen hittar vi Sarpsborg. De var en riktigt positiv överraskning i fjol när de slutade på en stark tredjeplats i Eliteserien. Då förlorades endast en hemmamatch under hela säsongen. Här ställs de mot jumbon Start som haft en tung start i det norska finrummet. Nio omgångar har enbart gett fyra poäng och en klar uppryckning krävs om Kristiansands-laget ska bli kvar i högstadivisionen. Spelmässigt har dock Start varit med i ett par matcher och även om det blir svårt här behöver en gardering inte vara fel på större system. Rensarkrysset chansas med.

11. Vålerengen – Stabaek 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ännu ett derby, denna gång från huvudstaden Oslo. Vålerengen visar mycket fin form och har inte förlorat sedan början av april. Det har tagit de blåröda upp på en femteplats i tabellen. Stabaek går betydligt tyngre och återfinns på kvalplats. Historiskt har också bortalaget haft det tufft på Ullevål. Mycket talar för Vålerengen här och till 60 procent är ettan ett fint tecken. Även här spikas hemmalaget.

12. Ålesund – Strömmen 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till andradivisionen i Norge och ett möte där serieledande Ålesund tar emot tolvan Strömmen. Ålesund har imponerat stort så här långt och går givetvis in som stora favoriter på Color Line Stadion. Det är dock tidigt in på säsongen och likt Superettan är den norska OBOS-ligaen svårtippad. Runt 80 procent köps inte på ettan. Krysset plockas med omgående i jakten på de stora pengarna.

13. Viking – Sandnes 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det vankas publikfest i Stavanger under onsdagen. Ett sprakande derby väntar nämligen på SR-Bank Arena när Viking tar emot lilla Sandnes. Närmare 15 000 åskådare väntas se derbyt. Det är dessutom ett toppmöte som väntar. Viking, som åkte ur Eliteserien i fjol, ligger tvåa i OBOS-ligaen och är tätt följd av just Sandnes på tredjeplatsen. Här ska det dock råda klasskillnad med Viking som det mer slagkraftiga laget. Ettan borde streckas till åtminstone 65 procent men finns i skrivande stund till dryga 50 procent. Då ska utan tvekan vikingarna från Stavanger spikas!

Spiken! – Rosenborg

Rosenborg är en stormakt i Norge och är extremt starka hemma på Lerkendal. Lilleström har spelat otaliga gånger på arenan och fått vända hem till Oslo utan poäng. Så lär fallet även bli denna onsdag. RBK vinner komfortabelt!

Skrällen! – Haugesund

Miniderby i Vestlandet där Haugesund ska försöka rå på serieledande Brann. Det känns inte alls som någon omöjlighet. Haugesund har imponerat stort de senaste omgångarna och har en Frederik Gytkjaer i strålande form. Brann kan definitivt få problem i detta möte.

64 rader

1. Marseille – A.Madrid 2
2. Hammarby – Malmö 1x
3. Rotherham – Scunth. 1x
4. Bodö/Glimt – Tromsö 1x
5. Brann – Haugesund 1x
6. Kristians. – Ranheim 1
7. Molde – Strömsgodset 1x
8. Rosenborg – Lilleström 1
9. Odds BK – Sandefjord 1
10. Sarpsborg – Start 1
11. Vålerengen – Stabaek 1
12. Ålesund – Strömmen 1x
13. Viking – Sandnes 1

864 rader

1. Marseille – A.Madrid 2
2. Hammarby – Malmö 1×2
3. Rotherham – Scunth. 1x
4. Bodö/Glimt – Tromsö 1x
5. Brann – Haugesund 1×2
6. Kristians. – Ranheim 1x
7. Molde – Strömsgodset 1×2
8. Rosenborg – Lilleström 1
9. Odds BK – Sandefjord 1
10. Sarpsborg – Start 1x
11. Vålerengen – Stabaek 1
12. Ålesund – Strömmen 1x
13. Viking – Sandnes 1

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.