unibet kampan vm 2018 29 juni

Europatipset 4/7: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

ANNONS.

Det är läge för fin utdelning på Europatipset då kupongen innehåller ett helt gäng luriga division 2-matcher. Den kryddas med Svenska Cupen och en avslutande brassematch där jag har bra koll. Inspirerad av svenska landslagets VM-framfart hoppas jag att hårt jobb ska ge utdelning. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 18.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Karlslund – Carlstad United 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Carlstad krossade Team TG i helgens toppmöte då man vann med hela 4-0. Nu får man tillbaka anfallaren Ike från avstängning. För Karlslund är det här cupmötet hemma i Örebro ett välkommet(?) avbrott från serien där man har fått kämpa. Tolv ihopspelade poäng efter 14 omgångar och en tappad 2-0-ledning till kryss i förra matchen talar om ett lag som saknar självförtroende. Formen är inte så dålig nu men kommer det att räcka mot Carlstad? Ytterst tveksamt.

2. Syrianska – Västerås SK 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Syrianska tar emot Västerås i vad som skulle ha varit ett toppmöte i div 1 norra. Nu möts man i Svenska Cupen och Syrianska kommer in till matchen med fyra vinster på fem senaste matcherna vilket gjort att man fått en rejäl skjuts uppåt i tabellen. Det är dock ett hopp på sju poäng mellan trean Syrianska och tvåan Västerås, vars bortaform inte har varit den bästa på slutet. Frågan är hur passande den här cupmatchen kommer. Senast var bortainsatsen mot Nyköping under all kritik och vi kan nog få se gästerna rotera en del för att vara pigga till seriematchen om fyra dagar. Den något skadedrabbade startelvan är stark men truppbredden är inte lika imponerande. Ettan först!

3. Täfteå – Gottne 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Täfte ligger precis ovanför bottenstrecket i sin division 2-serie. Det är framförallt en svajig defensiv som är orsaken. Man har hållit nollan i en match efter 13 omgångar av ligaspelet. Gästerna ligger bara två poäng före men har tre placeringar tillgodo på Täfteå. Det finns inget utstickande i något av lagens hemma- eller bortafacit. Det här är två förväntade mittenlag som blandar och ger – inget att lita på och därmed är ettan alldeles för tungt streckad. Tvåan kan vara en intressant spik på mindre kuponger, men helgardera om det finns råd.

4. Stenungsund – Torslanda X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det skiljer bara sju poäng mellan femman Uddevalla och Hisingebacken som ligger näst sist i serien. I det getingboet ligger Torslanda elva medan Stenungsund befinner sig på en sjätteplats. Ändå skiljer det bara två poäng lagen emellan och svårtippat är bara förnamnet. Stenungsund vann senast efter fyra raka matcher utan seger medan jagande Torslanda nu har gått fyra raka matcher utan förlust. Det känns väldigt öppet på förhand och den här hemmafavoriten vill jag gärna fälla. X2!

5. FBK Karlstad – Uddevalla 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

FBK ligger klart sist i serien med blott fem poäng efter 13 omgångar. Första och enda segern kom på hemmaplan mot nästjumbon Hisingebacken. Man kan finna lite hopp i att samtliga poäng tagits på just hemmaplan men de är ju inte många… Uddevalla jagar för sin del topplaceringarna och studsade tillbaka efter en kortare svacka genom att enkelt besegra Vänersborg med 3-0. Jag har svårt att se något annat än en klar tvåa här och singelstrecket är givet.

6. Sundbyberg – Valbo 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sundbybergs målsättning inför säsongen var att undvika nedflyttning och kanske fixa en plats på den övre halvan av tabellen. Hittills får man säga att klubben klarat av uppgiften bra. Man innehar en stabil åttondeplats i en haltande tabell efter en viktig bortaseger i förra omgången mot Gamla Upsala. Klara 3-0 då och detta blir något att bita i för Valbo, som ligger och nosar precis bakom i tabellen. Bortaformen är dock allt annat än bra. Det har nu gått tre raka bortamatcher utan att man ens har gjort mål. En stark etta som streckas först på kupongen.

7. Sleipner – Aspudden 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Aspudden åker till Östgötaporten som skyhög favorit och det är helt förståeligt. Man har redan slagit Sleipner en gång den här säsongen och smyger med i toppen precis bakom några av storfavoriterna inför säsongen. För Sleipner är det fortsatt nattsvart med en seger på 13 omgångar. Den kom visserligen mot topplaget Motala men det var aningen turligt och nu har det gått tre matcher utan något av värde. Man har inte sett skymten av några förbättringar som talar för något annat än degradering. Spiktvåa!

8. Olympic – Vinberg 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Olympic har inte vunnit på hemmaplan sedan 5 maj och framförallt är det målskyttet laget haft problem med. Den svaga målproduktionen har gjort att man har en horribel målskillnad för att vara ett lag över strecket. Ska vi jämföra med Vinberg så skiljer det exempelvis bara sex poäng men hela 19(!) mål i målskillnad. Gästerna kommer från två raka förluster men man har då mött ettan och tvåan i serien. Vinberg har inte råd att spela på halvfart här men visst är det normalt en mycket god chans mot ett uddlöst Olympic.

9. Rosengård – Varbergs GIF 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Rosengård kliver in som kupongens största favoriter. Svenska Spels odds värderar hemmalaget med en 87-procentig chans att vinna och svenska folket är inte långt efter med en streckning på 83% i nuläget. Rosengård har varit väldigt starka på hemmaplan och bara förlorat en match. Man jagar en andraplats för att nå avancemang men det är sex poäng upp dit där lokalkonkurrenten IFK Malmö ligger. Gästerna ligger sista med målskillnaden -20, saknar folk och kommer ifrån 7-0-förlust. Det ska mycket till om Varberg ska få med sig några pinnar härifrån och jag slösar inga garderingar.

10. IFK Hässleholm – Nässjö 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Hässleholm placerar sig på en blygsam elfteplats i tabellen medan vi hittar Nässjö som fyra. Hässleholm kommer till matchen med tre raka förluster i ryggen och visst har man underpresterat. Sett till form och prestationer ska Nässjö ha klart bättre chans än vad tipparnas streckande talar om. Det som tydligt talar emot gästerna är att de har spelat fem raka bortamatcher utan att vinna. Här skrämmer emellertid inte motståndet och tvåan måste med på alla seriösa kuponger.

11. Sölvesborg – Räppe X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sölvesborg har bara tagit två poäng på sina nio senaste matcher och att börja tala om kris är ingen överdrift. Efter en okej inledning på säsongen har man ramlat under strecket och riskerar nu nedflyttning. Man har noterbart svårt att göra mål, trots att den rutinerade Mjällby-legendaren Marcus Ekenberg återfinns på topp. Han har hängt några baljor men spelet tycks inte stämma som förväntat för Sölvesborg. Samtidigt är gästerna obesegrade i sina fyra senaste matcher och på bortagräs kryssar de gärna. Ska något tecken bort så är det ettan men snåla inte här.

12. Berga – Nosaby 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Berga inledde säsongen svagt med en poäng på de fyra inledande omgångarna. Sedan dess har man varit ett av seriens bästa och mest svårslagna lag. Det här är ett lag som med stor sannolikhet fortsatt kommer att klättra i tabellen. Gästerna ligger fyra men formen verkar vara på väg i motsatt riktning gentemot hemmalaget. Tre förluster på de fyra senaste matcherna nu och jag sätter ett stort frågetecken för offensiven. 1X ska räcka.

13. Coritiba – Paysandu 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Coritiba är väldigt tungt att stå emot här på hemmaplan. Den risiga planen och hätska publiken gör det sällan trevligt för bortalaget att resa dit. Deras facit på hemmaplan i serie B är fem segrar och en oavgjord, det vill säga 16 poäng av 18 möjliga. Det är ingen slump att man säsong efter säsong räknas som en av seriens bästa hemmalag. Paysandu har för sin del tvingats sälja spelarna man faktiskt fått fram genom ungdomsleden. Truppen imponerar inte och nu är målet främst att hålla sig kvar i serien. Bortaspelet har lämnat en hel del i övrigt att önska. Liten kryssvarning men ettan är ett tänkbart spikalternativ.

Spiken! Rosengård

Det vore en rejäl kupongrensare om Rosengård tappade poäng men Varbergs GIF har inte visat något som tyder på att man ska kunna rubba Rosengård. Man blev utklassat på hemmaplan i förra omgången av Hittarp med hemska 0-7. Då saknades nästan hela startelvan och trots bättre läge nu lär man förlora på nytt.

Skrällen! Torslanda

Stenungsund har fått betydligt mer beröm än vad man förtjänat för sin första halva av säsongen. Hårt streckat nu men Torslanda är inte så tokigt för dagen och har en utmärkt chans till minst en poäng!

64 rader

1. Karlslund – Carlstad 2
2. Syrianska – Västerås 1
3. Täfteå – Gottne 2
4. Stenungs. – Torslanda X2
5. Karlstad – Uddevalla 2
6. Sundbyberg – Valbo 1X
7. Sleipner – Aspudden 2
8. Olympic – Vinberg X2
9. Rosengård – Varberg 1
10. IFK Hässle. – Nässjö X2
11. Sölvesborg – Räppe X2
12. Berga – Nosaby 1X
13. Coritiba – Paysandu 1

864 rader

1. Karlslund – Carlstad 2
2. Syrianska – Västerås 1
3. Täfteå – Gottne 1X2
4. Stenungs. – Torslanda X2
5. Karlstad – Uddevalla 2
6. Sundbyberg – Valbo 1X
7. Sleipner – Aspudden 2
8. Olympic – Vinberg X2
9. Rosengård – Varberg 1
10. IFK Hässle. – Nässjö 1X2
11. Sölvesborg – Räppe 1X2
12. Berga – Nosaby 1X
13. Coritiba – Paysandu 1X

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

 

spel