15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Europatipset 6/6: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Nationaldagens kupong innehåller en jackpot på 2 miljoner och passande nog hela tio matcher från de svenska division 1-serierna. Det finns både vidöppna möten och till synes svårfällda favoriter – lagom svårt med andra ord? Panama och Nigeria genrepar, precis som Belgien och Egypten, inför VM. De två sistnämnda möts och jag tar utan större tvekan ställning där. Notera det tidiga spelstoppet 14.59 och att match 12 lottas. Lycka till i jakten på 13 rätt!.

Spelstopp: 14.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Belgien – Egypten 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Belgien är uppe i 17 raka matcher utan förlust. Senast man förlorade var i en träningsmatch mot starka Spanien 2016. Det finns oändligt med kunnande i det här belgiska laget; både i startelvan och på bänken. Detta blir en viktig match för att få igång målskyttet igen efter 0–0 mot Portugal senast. För Egypten ser formen tveksam ut. Lagets storstjärna Mohamed Salah kommer inte till spel och man har bara vunnit två av sina elva senaste matcher. Det är inte direkt någon vinstmaskin alltså och utan sin överlägset bästa pjäs ska man inte ha mycket att hämta mot Belgien – inte ens i en träningsmatch. Spiketta!

2. Norge – Panama 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Lagerbäck tycks äntligen ha fått ordning på sitt norska manskap. Tre raka vinster nu och en meriterande vändning i slutet borta mot Island i helgen. Det visar på god form men stabilitet är inte något det norska landslaget har gjort sig känt för på senare år. Problemet har ofta varit att följa upp en stark insats. Nu ställs man mot ett Panama som är vant vid att möta lag som Mexiko och USA i sina kvalspel. Panama har faktiskt spelat jämnt mot dem överlag men visst var VM-biljetten en succé. Närmast kommer laget från en mållös historia mot ett ganska meriterat Nordirland. Här blir de ingen lätt nöt att knäcka. Jag utgår från ettan men ta gärna med krysset som gardering. Det luktar målsnålt.

3. Tjeckien – Nigeria 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nigeria slipade formen mot England den gångna helgen och det blev förlust med 1-2. En klen första halvlek följdes av bättre takter efter paus. Det var ganska avslagen stämning och Nigeria valde att testa några spelare i elvan. Både Iheanacho och Musa, som började på bänken, är heta kandidater till startelvan när väl VM börjar. Tjeckien är mitt i en generationsväxling vilket syntes i förra träningsmatchen mot Australien där laget åkte på förlust med hela 4-0. Nigeria känns betydligt längre fram i sina förberedelser som lag med det stundande mästerskapet dryga veckan bort. Tvåan spikas.

4. Akropolis – Sollentuna 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sollentuna har slitit med målskyttet i årets division 1-fotboll och faktum är att efter nio omgångar har laget fortfarande bara fyra olika målskyttar. Man tog dock en viktig 1-0 seger hemma mot Nyköping i förra omgången i vad man kan kalla en ”sexpoängsmatch”. Akropolis siktar högre upp men åkte på en rejäl smäll när man senast föll mot bottenlaget Karlslund. Den förlusten kom efter att man hade visat god form men kanske är kurvan dalande. Ettan måste med på kupongen men här kan utdelningen dra iväg om Akropolis ”bränner”. Hemmalaget har faktiskt tappat poäng mot två bottenlag redan och jag plockar med det roliga krysset.

5. Forward – Karlslund 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Efter en stark inledning på säsongen har Forwards formbesked och positiva resultat uteblivit. Bara en seger på de fem senaste matcherna nu och trenden oroar med två raka förluster. Nu ställs man dock inför ett Örebroderby mot ett Karlslund som är fast förankrat i bottenstriden. Det har blivit ynka sex poäng på nio omgångar för ”lillebror” och mycket talar för en fortsatt kämpig säsong. Forward har flera vassa vapen som exempelvis Ibrahim på mittfältet och Ponciano på topp. Hemmalaget ska vara solklar favorit hemma på Trängens IP och ettan singelstreckas på Europatips-lappen.

6. Nyköping – Rynninge 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Stellan Carlssons Rynninge står för en frejdig fotboll och man bjuder ofta på målrika matcher. Mittfältarna följer gärna med långt upp i offensiven och det finns allsvenska meriter i laget. Rynninge är ett lag med stor potential om man kan få alla bitarna på plats men anfallarna har måltorka så det finns sparkapital. För Nyköping är läget inte lika roligt och man släpper in mål i parti och minut. Nu har ”Bissarna” jobbiga fyra förluster på de fem senaste matcherna. Det här känns inte alls givet – motiverad hemmafavorit men den som har råd garderar.

7. Skövde – Ljungskile 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Skövde ligger på trettonde plats i Söderettan och gästande Ljungskile på platsen framför. Inget roligt vårfacit för lagen med andra ord. För Ljungskile är det en missräkning men notera att laget inte ens har minus-målskillnad. Det kan jämföras med hemmalaget som står på -8 mål. Inför denna veckodrabbning konstaterar jag att Skövde, bortsett ifrån storförlusten näst senast, har bättre form just nu. Gästerna verkar bli flitigt streckade av tipparna men Skövde har endast en förlust på de fem senaste matcherna samtidigt som LSK har kammat noll två gånger i rad. Utgå från ettan här men i grunden är Ljungskile tillräckligt bra för att störa och gardering är på sin plats.

8. Ängelholm – Mjällby 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ängelholm har placerat sig som ett mittenlag hittills och även om man vill tro mer om den forna Superettan-klubben så är det ett väldigt ungt lag som tränare Tengry förfogar över. Det är således inte konstigt att man är ojämnt i prestationerna. Mjällby har tagit division 1 med storm och visat att man gör en rejäl satsning för att hitta tillbaka till svensk fotbolls finrum. Redan i fjol slogs Blekinge-laget i toppen och nu har man vunnit hela sju matcher efter nio omgångar. Även om gästerna också har ett väldigt ungt lag så är potentialen där mycket större. Vinst med 6-0 (!) mot normalt svårslagna Oddevold senast. Tvåan spikas!

9. Husqvarna – Lunds BK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Efter en bedrövlig start på säsongen tog Husqvarna två viktiga segrar på rad mot bottenkonkurrenterna Skövde och Åtvidaberg. Man ska nog ändå inte dra för stora växlar av vinsterna men målskyttet har lossnat på allvar. Ett fall framåt spelmässigt men nu får HFF bekänna färg. Lund har spelat en inspirerad fotboll under våren och jag tycker nästan att man ska vara favorit här. Andreas Birgersson har öst in mål för gästerna och de har en hel drös med vapen som Husqvarna inte riktigt har svar emot. Tvåan är vårt givna utgångstecken men visst bör den garderas.

10. Tvååker – Kristianstad 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Tvååker har två raka förluster i ryggen men det skiljer fortfarande bara tre poäng upp till topplaceringarna. Nu är man tillbaka på hemmaplan och det är dags att visa varför man är med i toppstriden. Gästerna har haft förtvivlat svårt att plocka trepoängare och de har nu spelat sex raka matcher utan att vinna. Lite stabilare defensiv efter tränarbytet men här blir det svårt att luckra upp hemmaförsvaret. Bortalaget har försvararen Verngren avstängd och jag tvivlar starkt på skräll här. Notera att Kristianstad har stora ekonomiska problem och inte har kunnat betala ut löner på sistone. Klubben är i gungning och man mår inte bra nu. Trygg hemmafavorit.

11. Utsikten – Eskilsminne 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Utsikten har dalat i tabellen efter två raka förluster. Det brukar bli målrikt när Utsikten spelar fotboll och det är stundtals en något naiv offensiv man visar upp. Mot Ängelholm fick jag se en lite mer cynisk fotboll men det ledde i slutändan till en 0-1 förlust och frågan är om man inte återgår till en mer anfallsinriktad fotboll här. Det är svårt att lita fullt ut på försvaret då man, främst defensivt, saknar flera skadade kuggar. Eskilsminne har tagit fyra raka segrar, varav två har kommit mot topplag. Man har en ruskig form just nu och att spela emot laget skulle kännas fel. Som underdog gillar vi Eskilsminne och tvåan blir det första strecket.

12. Sandviken – Arameisk-Syrianska 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Matchen kommer att lottas med fördelningen 8-4-4. Det innebär 50 procents chans till en etta, 25 till ett X och 25 till en tvåa. Strecken lär hamna ungefär så och jag tar ställning på andra ställen för att kunna gardera upp den lottade matchen: Helgardering rekommenderas.

13. Syrianska – Linköping City 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kupongen avslutas med ett intressant mittenmöte mellan sjuan och åttan i Division 1 norra. Syrianska har haft svårt att dra nytta av sin hemmafördel hittills då man faktiskt ännu inte vunnit och släppt in nio mål på sina fyra hemmamatcher på Södertälje Fotbollsarena. Linköping Citys bortafacit är inget att skryta över men man har åtminstone en seger mot Rynninge. Linköping känns inte som ett så mycket sämre lag när de får spelet att stämma och vi litar inte det minsta på den här storfavoriten. Ettan chansas bort. X2!

Kassaskåpet! – Belgien

Belgien känns som det givna valet på den här kupongen. Man behöver visa något inför VM och har klasspelare på varje position. Även om den är rejält streckad så är det svårt att bortse från något annat än en belgisk seger.

Skrällen! – Linköping City

Syrianska har haft det förtvivlat svårt hemma i Södertälje där man är utan seger efter fyra försök. Onsdagens gäster har varit svåra att luckra upp och det är faktiskt bara suveräna serieledaren VSK som har släppt in färre mål. Linköping City har bland annat bortabesegrat Rynninge och kommer närmast från en stark 1-0 seger mot Forward. Det skiljer inte mycket mellan lagen och det här är en storfavorit i fara. Varning för Linköping City!

64 rader

1. Belgien – Egypten 1
2. Norge – Panama 1
3. Tjeckien – Nigeria 2
4. Akropolis – Sollentuna 1x
5. Forward – Karlslund 1
6. Nyköping – Rynninge 1
7. Skövde – Ljungskile 1x
8. Ängelholm – Mjällby 2
9. Husqvarna – Lund x2
10. Tvååker – Kristianstad 1
11. Utsikten – Eskilsminne x2
12. Sandviken – Arame-Syr 12
13. Syrianska – Linköping x2

864 rader

1. Belgien – Egypten 1
2. Norge – Panama 1x
3. Tjeckien – Nigeria 2
4. Akropolis – Sollentuna 1x
5. Forward – Karlslund 1
6. Nyköping – Rynninge 1x
7. Skövde – Ljungskile 1×2
8. Ängelholm – Mjällby 2
9. Husqvarna – Lund x2
10. Tvååker – Kristianstad 1
11. Utsikten – Eskilsminne 1×2
12. Sandviken – Arame-Syr 1×2
13. Syrianska – Linköping x2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

 

spel