Stream Arsenal Newcastle

Europatipset 1/7: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Vi bjuds på en aningen snårig Europatips-kupong med svensk och norsk fotboll men även mer glamourösa åttondelsfinaler från VM. Där singelstreckas två lag som jag verkligen har gillat i turneringen så här långt. Garderingarna behövs på annat håll och visst kan det bli bra betalt; inte minst om min Division 1-skräll sitter. Lycka till!

Spelstopp: 14.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Kroatien – Danmark 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kroatien körde över allt motstånd i sin grupp och det var aldrig något snack. Till och med i sista gruppspelsmatchen mot Island, när man roterade nästan hela laget, så blev det seger. Deras mittfält är kanske VM:s bästa och med sättet man kan styra tempot i matcherna blir man väldigt svårslaget. Danmark har under Åge Hareide gjort sig känt för en oerhört stabil defensiv. Det är vad man jobbat på och det syns verkligen. Inte ett enda insläppt mål i öppet spel under gruppspelet och försvarsspelet lär inte rämna nu heller. I slutändan ska ändå kroaterna kunna bryta upp det och det här luktar trygg 1-0-vinst för favoriten.

2. Spanien – Ryssland 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Spanien har hittills inte fått resultaten man hoppats på i VM men det ledde ändå till gruppseger. Det är främst på grund av slarv och individuella misstag som defensiven fallerat men vi har fått se många skymtar av potentialen man har. Isco har visat sig smått briljant i sin roll och man får med sig mycket folk i anfallen. Kring Ryssland blev det stor uppståndelse när man krossade både Saudiarabien och Egypten. När laget sedan ställdes mot bättre motstånd i form av Uruguay blottades svagheterna närmast plågsamt. Spansk toppchans!

3. Landskrona – Öster 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Landskrona kommer med tre raka förluster i bagaget. Deras skyttekung Sadat har svalnat av och målen duggar inte lika tätt. Man har faktiskt haft rejäla problem med målproduktionen de senaste matcherna. Öster är däremot på väg i motsatt riktning i tabellen. Man har två segrar och en oavgjord på sina tre senaste matcher. Det finns en bra bredd i truppen och med tanke på hemmalagets form känns det inte alls särskilt långsökt att Växjölaget lyckas knipa en poäng eller fler här. I grunden håller jag faktiskt Öster högre och det känns helt rätt att strecka från höger. Ettan chansas bort.

4. Falkenberg – Helsingborg 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

En direkt seriefinal mellan två av seriens hittills bästa lag. Helsingborgs slagstyrka går att diskutera men man lär inte släppa toppkontakten i första taget. Falkenberg har varit suveräna under första halvan av serien. Hallänningarna har utvecklats till att bli en vinstmaskin där målen haglar in från alla håll och kanter. Klokt spel, skärpa på fasta situationer och inte minst ett strålande kontringsspel. Helsingborg har visserligen vunnit matcher på slutet men spelet har inte sett övertygande ut alls. Senast blev det bara 1-0 hemma mot svaga jumbon Värnamo. En Bojanic-frispark räckte till seger då men det var jämnt långa stunder och här väntar något helt annat. Jag chansar och lämnar ettan ogarderad.

5. Team Thorengruppen – Carlstad United 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Carlstad ligger tvåa i tabellen har bara registrerat en förlust under de inledande 13 omgångarna. Det blev ett onödigt poängtapp i förra matchen mot Nyköping hemma och en tung avstängning på lagets nigerianska anfallare ger inget ultimat utgångsläge. Man får ändå gälla som stark favorit mot ett för dagen formsvagt Team TG. Hemmalaget har bara två vinster på sina sju senaste matcher. Man slog visserligen Division 2-laget Luleå i Svenska Cupen mitt i veckan men det är fortfarande ett stort frågetecken kring huruvida formen håller för att kunna skrälla mot ett av ligans topplag – möjligtvis en poäng.

6. Assyriska – Linköping City 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Efter en fin inledning på säsongen har Assyriskas form varit som bortblåst. En poäng på fem senaste matcherna talar om ett lag som försöker återfinna sin identitet. Man ligger nia i tabellen just nu men man läcker bakåt. Laget har släppt in 13 mål på fem senaste matcherna och nu möter man ett Linköping i form. Gästerna har tre vinster och en oavgjord på sina fem senaste och även om målfarlige mittfältaren Terbunja fick kliva av tidigt senast och är tveksam till spel så ska bortalaget har goda chanser till poäng. Tvåan måste med på kupongen.

7. Karlskrona – Utsikten X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Karlskrona har gått fem raka utan seger men man är svårslagna på hemmaplan. Det har bara blivit en förlust hemma i Blekinge den här säsongen trots den svaga tabellplaceringen. Det blev poäng mot topplaget Torns IF i förra omgången och man ska inte behöva oroa sig för nedflyttning egentligen med truppen man har. För Utsikten är det precis som Karlskrona att majoriteten av poängen plockas på hemmaplan. Det skiljer bara två poäng mellan klubbarna men det är väldigt jämnt i mittenskiktet av Division 1 Södra. Det känns öppet på förhand och krysset ligger nära till hands.

8. Kristianstad – Mjällby 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kristianstad har stått för en bragdartad vårsäsong då löner inte blivit utbetalda och klubben står inför konkurshot. Ändå ligger man på den övre halvan och har stundtals presterat riktigt bra. Nu möter man dock serieledarna i vad som kan kallas ett derby. Det skiljer bara några enstaka mil mellan städerna så det är inte mycket av en bortaresa för Mjällby. Bortalaget är tämligen hårt streckat – tvåan ska givetvis med men hemmalaget kan absolut ordna ett oavgjort resultat. X2 ska räcka långt.

9. Ljungskile – Lunds BK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ljungskile är inte roliga att möta på hemmaplan. Man släpper in ytterst få mål och spelar en sån där härlig brunkarfotboll man associerar de lägre serierna med. Tre vinster på fyra senaste hemmamatcherna är fint men deras otroligt svaga bortafacit gör ändå att man placerar sig först på en elfteplats i serien. Lund är målglada och roliga att kolla på. Nackdelen blir att underhållningen ibland kostar poäng. Insatserna kan vara ojämna men när spelet funkar blir det ofta 3-2 eller 4-3 segrar för skåningarna. Kommer man lyckas få hål på svårspelade Ljungskile? Jag tror det.

10. Brann – Molde 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Brann toppar serien något oväntat får man väl ändå säga. Det var inte längesen Brann snurrade runt i andradivisionen efter Norlings fiaskosäsong. Nu är man tillbaka på allvar igen men det känns inte som det kommer att hålla hela vägen. På hemmaplan är man en maskin som inte förlorar helt enkelt. Molde ligger sexa i tabellen men spelet har inte sett fläckfritt ut de senaste veckorna. Ser man spelare för spelare går det att diskutera om inte gästerna har ett bättre lag än Brann. Ettan får bli utgångstecken men jag vill plocka med krysset på kupongen då streckningen är lite skev sett till oddsen.

11. Kristiansund – Sarpsborg X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är ett tämligen öppet mittenmöte mellan två lag som förväntas hamna just där i tabellen. Båda har spelat bra på slutet och det känns ovisst får man säga. Sarpsborg har varit bra i bortaspelet och är nästan bättre när man får ligga på försvarssida och spela kontringsfotboll. Kristiansund har fått igång en riktig målskytt i Bamba som nätar i snitt varannan match. Svårt att lyfta fram något lag här. Krysset chansspikas på lilla systemet men helgardering förordas om man har råd.

12. Tromsö – Odds BK 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Tromsö ligger femma i ligan och har ett riktigt spännande lag. Gamla Premier League-profilen Gamst Pedersen är alltid farlig på fasta och med tanke på Odds form under de senaste veckorna får man vara nöjt om en pinne fixas. Svenska folket är inne på hemmasegern och det är svårt att argumentera emot; det är häpnadsväckande hur uddlösa Odd är i anfallet. Jag vågar nog lova att Tromsö inte kommer gå mållöst från det här mötet. Om det ska finnas chans till poäng för gästerna så kommer de behöva producera något vi inte sett skymten av på slutet, det vill säga en potent offensiv. Ingen bergvinnare men jag slösar inga garderingar i match 12.

13. Stabaek – Haugesund X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Gästerna har inte förlorat på fyra raka matcher och har alltjämt en topplacering. Just nu ligger man fyra, bara två poäng bakom tvåan Rosenborg. Att Haugesund skulle ligga så pass högt upp i serien i juli var det få som trott inför säsongen. Man gör det dessutom överraskande utan någon distinkt målskytt. För hemmalaget Stabaek har säsongen varit ett totalt fiasko. Den tidigare norska mästaren kommer att få slita för att hålla sig kvar om ingenting förändras radikalt den närmaste månaden. Det som talar för Stabaek är att man tenderar att höja sig rejält på hemmaplan. Laget har bara förlorat en av sina sex hemmamatcher den här säsongen. Krysset streckas först men tvåan är lika given på kupongen.

Spiken! – Spanien

Om inte Ryssland kan utnyttja sin hemmaplansfördel och få ett par avgörande domslut med sig – då har jag svårt att se något annat än en spansk seger. Spanjorerna har visat upp en offensiv som gamle Ignashevich och övriga ryssar bör drömma mardrömmar om. Det är klasskillnad mellan lagen och spiken känns riktigt stark.

Skrällen! – Linköping City

Assyriska har varit iskallt i sina senaste matcher medan Linköping City har spelat bra. Gästerna förtjänar att ligga högre upp i tabellen men har fått dåligt betalt för spelet sitt i form av poäng. Laget står inför ett intressant läge nu då man möter Assyriska vid bästa tänkbara tillfället. Tvåan är ett ruskigt roligt singelstreck.

64 rader

1. Kroatien – Danmark 1
2. Spanien – Ryssland 1
3. Landskrona – Öster X2
4. Falkenb. – Helsingb. 1
5. Team TG – Carlstad X2
6. Assyriska – Linköping 2
7. Karlskrona – Utsikten 1X
8. Kristianstad – Mjällby X2
9. Ljungskile – Lund X2
10. Brann – Molde 1
11. Kristians. – Sarpsborg X
12. Tromsö – Odd 1
13. Stabaek – Haugesund X2

864 rader

1. Kroatien – Danmark 1
2. Spanien – Ryssland 1
3. Landskrona – Öster X2
4. Falkenb. – Helsingb. 1
5. Team TG – Carlstad X2
6. Assyriska – Linköping 2
7. Karlskrona – Utsikten 1X
8. Kristianstad – Mjällby X2
9. Ljungskile – Lund 1X2
10. Brann – Molde 1X
11. Kristians. – Sarpsborg 1X2
12. Tromsö – Odd 1
13. Stabaek – Haugesund 1X2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

 

spel