expert vm 2018 slutspel speltips betting

Europatipset 15/7: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

ANNONS.

Europatipsets pärla är givetvis den inledande VM-finalen men det ser spelintressant ut i stort. Med matcher från Allsvenskan, division 1 samt MLS och den danska premiäromgången får tipparna en del att bita i. Jag har grottat ner mig i omgången och lyfter fram ett gäng vassa lösningar i jakten på en kaka av tipspotten. Den är tacksamt nog större än vanligt tack vare de extra två jackpotmiljonerna. Lycka till!

Spelstopp: 13.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Frankrike – Kroatien 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Frankrike har fått kritik för att vara cyniskt i sin spelstil genom hela turneringen. Med tanke på mängden av offensiv talang det finns i truppen är det förståeligt att man ifrågasatts men nu är man trots allt i VM-final. Kroatien har tagit sig igenom tre förlängningar och två straffavgöranden på sin väg fram till finalen. Utöver ett fantastiskt mittfält har man visat hjärta i match efter match. Trots underlägen har man kämpat sig tillbaka på ren vilja. Kan man åstadkomma det mot ett på papperet övermäktigt Frankrike? Krysset tas med.

2. Kalmar FF – Djurgården 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Kalmar hade en mindre lyckad period innan VM-uppehållet men studsade tillbaks direkt i återkomsten när man skrällde borta mot IFK Göteborg förra helgen. Kalmar har haft en bättre säsong än många experter tippat inför säsongen då man placerar sig som sexa efter att nästan halva serien spelats. Djurgårdens anfallsspel har fortfarande en del frågor kring sig. Senast gjorde man mål genom att ”drömmål” från Radetinac och det finns individuell kvalitet så det räcker och blir över. Just den här gången vill jag dock gå emot – Kadewere saknas sedan tidigare och nu är offensiven ytterligare försvagad då Mrabti är avstängd.

3. GIF Sundsvall – AIK 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

GIF Sundsvall möter AIK under söndagseftermiddagen. Det är två klubbar som överraskat positivt efter sina förutsättningar hittills. AIK toppar Allsvenskan och lyckades köra över Trelleborg på bortaplan i förra omgången. Sundsvall har ställts inför ekonomiska bekymmer och hot om konkurs inför säsongen vilket fått många experter att placera klubben under strecket i sina säsongstips. Det känns som bubblan kommer spricka förr eller senare för Sundsvall och det är ingen tvekan om att AIK är ett bättre fotbollslag. Tvåa!

4. IFK Norrköping – Häcken 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

IFK Norrköping fick med sig kryss borta mot Djurgården i förra omgången efter att ha hamnat i tidigt underläge. Det visar styrkan och moralen som finns i det här Norrköpingslaget och det finns all anledning att tro att man kommer kunna vara med och slåss i toppen framöver. Häcken spelade bortamatch i Europa League-kvalet under torsdagen (vinst 3-0) och har inget roligt spelschema framför sig. Viktiga Thern återkommer i hemmalaget – jättefeeling här och ettan spikas!

5. Kristianstad – Utsikten X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Serien vänder för lagen efter att man möttes förra veckan på Utsiktens hemmaplan. Matchen slutade 1-0 i hemmalagets favör, i övrigt finns det inte mycket att notera från tillställningen. Utsiktens unge anfallare Mumbongo fick kliva av tidigt och är tveksam till spel här. För Kristianstad är vardagen fortsatt likadan med konkurshot. På hemmaplan har man ändå visat sig svårslaget och Utsiktens bortaspel är allt annat än imponerande.

6. Team Thorengruppen – Linköping City 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bara två vinster på de nio senaste matcherna har gjort att Team TG rasat genom tabellen. För Linköping City pekar formkurvan åt andra hållet med fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste matcherna. Man slog serietvåan Västerås SK i förra omgången och har nu fått häng på topplagen på allvar. Majoriteten av Linköpings mål kommer från mittfältet genom spelare som fyller på i boxen. Jag ställer ett stort frågetecken kring huruvida Team TG kommer hantera markeringsspelet. Läge att ta ställning för tvåan.

7. Skellefteå – Nyköping 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Skellefteå ligger sist i serien men det är jämnt i botten. Det skiljer bara fem poäng upp till kvalplatsen och i en serie där alla tar poäng av alla finns alla möjligheter att hålla sig kvar. Nyköping har fortsatt målsprutan Kouakou som sitt främst vapen. Han är uppe i elva kassar på 14 omgångar och är i princip en målgaranti för Nyköping så fort han kliver ut på planen. Formmässigt är det jämnt lagen emellan och även om Nyköping alltjämt saknar folk så är läget betydligt bättre nu. Matchen garderas tidigt på kupongen.

8. Vendsyssel – Odense X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nykomlingen Vendsyssel gjorde en fin säsong i division 1 förra året och belönades med avancemang. Man har fortsatt visa framfötterna under försäsongen med segrar mot Hobro och Horsens. Odense är givetvis ett bättre lag men det är tidigt på säsongen och spelartrupperna samt startelvor är fortfarande inte helt satta. Öppen match men det känns inte som vi kommer bjudas på någon målfest och då ligger krysset nära till hands. Gardera med tvåan.

9. Atlanta United – Seattle Sounders X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Atlanta toppar serien men formen har sinat lite på slutet med bara två segrar på fem senaste matcherna. Anfallaren Martinez har skrapat ihop 18 mål på 20 matcher och har gjort elva mål på de tio senaste matcherna. Lägg ihop allt detta och jag tycker fortfarande Atlanta är för stora favoriter. Seattle kan matcha Atlanta på i princip varje position och även om säsongen inte gått deras väg hittills har man betydligt större chanser till poäng än vad svenska folket verkar tro. Fint skrälläge!

10. Elfsborg – Hammarby 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Elfsborg visade att man hör hemma högre upp i tabellen än den blygsamma elfteplatsen man ligger på när man besegrade Örebro på bortaplan. Det finns mängder av potential i Elfsborg men man har inte riktigt fått utdelning för spelet eller varit speciellt effektiva på sina målchanser. Hammarby däremot har överpresterat efter sina förutsättningar. Nu har man tappat Dibba och förlorade mot Östersund förra veckan. Det känns långsökt att man ska kunna vara med och utmana om titeln tills slutet. Bra läge för Elfsborg!

11. Akropolis – Sandviken 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Akropolis förlorade borta mot Sandviken bara för två veckor sedan med klara 0-3. Nu får man chansen till revansch på hemmaplan. Akropolis har bara en förlust hemma på Spånga IP den här säsongen och den kom mot ett formstarkt Syrianska. Hemmalaget saknar avstängde backen Gezos men i övrigt är det en fullständig trupp och hemmafördelen ska väga över för Akropolis mot ett bortasvagt Sandviken. Bra chans!

12. FC Köpenhamn – Horsens 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det ska inte spela någon roll att FCK spelade Europamatch i torsdags. För det första gick resan bara till Finland och för det andra har man en så pass bred trupp att skulle det vara någon skavanker finns det likvärdiga spelare som kan kliva in. Köpenhamn kliver in till seriepremiären som favoriter att vinna allt medan Horsens siktar på att ta sig till den övre halvan av tabellen. Det enda som talar för något annat än en spiketta är att det är just en premiär. Horsens är dock inget extra på förhand och får ge sig.

13. Randers – Bröndby 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Randers har för vana att ställa till med skrällar mot topplagen i Danmark. Man är ett sevärt lag med höga toppar och djupa dalar. Bröndby har investerat rejält med pengar i truppen de senaste säsongerna med gott resultat. Det räckte till en andraplats i fjol bakom Midtjylland och man nådde resultaten genom en härlig offensiv. Trots att det är en premiär kan vi nog vänta oss en svängig historia. Bra bortafavorit men på det stora systemet “heltäcks” matchen.

Spiken! – FC Köpenhamn

FCK är på sin hemmaplan Parken ingen rolig uppgift för någon. Det kommer att vara fotbollsfeber i Köpenhamn så här nära inpå VM. Med en kokande publik i ryggen ska FCK lösa tre premiärpoäng mot begränsade Horsens.

Skrällen! – Seattle Sounders

Jag är övertygad om att Seattle kommer att vara med och hota på allvar i matchen mot Atlanta. Får man stopp på Martinez finns det tillräckligt med kvalitet både framåt och bakåt för att kunna hålla det jämnt – och kanske till och med skrälla!

64 rader

1. Frankrike – Kroatien 1X
2. Kalmar – Djurgården 1X
3. Sundsvall – AIK 2
4. Norrköping – Häcken 1
5. Kristianstad – Utsikten 1X
6. Team TG – Linköping 2
7. Skellefteå – Nyköping X2
8. Vendsyssel – Odense X2
9. Atlanta – Seattle 1X
10. Elfsborg – Hammarby 1
11. Akropolis – Sandviken 1
12. Köpenhamn – Horsens 1
13. Randers – Bröndby 2

864 rader

1. Frankrike – Kroatien 1X
2. Kalmar – Djurgården 1X
3. Sundsvall – AIK 2
4. Norrköping – Häcken 1
5. Kristianstad – Utsikten 1X
6. Team TG – Linköping 2
7. Skellefteå – Nyköping 1X2
8. Vendsyssel – Odense X2
9. Atlanta – Seattle 1X2
10. Elfsborg – Hammarby 1X
11. Akropolis – Sandviken 1
12. Köpenhamn – Horsens 1
13. Randers – Bröndby 1X2

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

 

spel