14 juli 2018 Belgien England speltips vm 2018 specialspel

3 specialspel inför bronsmatchen i VM 2018: Belgien – England

Nu är det dags för den första medaljmatchen i VM 2018, när England och Belgien gör upp i lördagens bronsmatch. Här är våra specialspel.

Annons:

Efter att besvikelsen möjligen har lagt sig något inom respektive spelartrupp ska England och Belgien nu göra upp om tredjeplatsen i VM 2018. Det är trots allt en medalj som står på spel, varpå lagen bör kliva ut med all iver att vinna.

Traditionellt sett brukar bronsmatcher dock inte präglas av samma nervositet som finaler, någonting som möjligen kan tala för en lite mer öppen match. England och Belgien har spelat mot varandra en gång tidigare i turneringen – då i den avslutande gruppspelsmatchen. Belgien vann en reservbetonad match med 1-0.

Här är dagens tre specialspel från bronsmatchen, som spelas på lördag eftermiddag.

Lördagens specialspel

Över 1,5 mål första halvlek (2,40)
Inget av lagen känner förmodligen att de har särskilt mycket att förlora. Det här är förlorarnas match och den attityden präglar inte sällan bronsmatcherna, som kan bli öppna till sin karaktär. Det räknar vi med igen. Efter att det första mötet mellan lagen blivit målsnålt och rätt sömnigt – matchen i gruppspelet gällde som bekant ingenting – tror vi på en rejäl kavalkad tidigt här.

England att göra första bytet (1,80)
Det lag som ligger närmast till hands att koppla greppet om matchen är Belgien och mest troligt är det England som hamnar i en situation där de behöver byta in fräscha ben snabbast. Dessutom finns det flera spelare som ligger nära startelvan i det engelska laget, där en sådan som Marcus Rashford bör ligga nära till hands att kliva in redan i halvtid.

Jordan Henderson att få varning (5,30)
Det belgiska mittfältet är fysiskt, men i övrigt är det ett snabbt och kontringsstarkt lag. En sittande mittfältare som Jordan Henderson, en spelare som sannerligen inte är den snabbaste på denna jord, kommer att hamna i en del tuffa lägen där han kan tvingas stoppa giftiga kontringar. Samtidigt är han inte den snällaste spelaren själv och lär inte lägga några fingrar emellan, bland annat inte mot Marouane Fellaini från rivalen Manchester United.

Alla specialspel är hämtade från Bethard.

Annons:
  Rygga spelen hos Bethard – Ta del av vår unika bonus!

Annons: