3 juli 2019 Holland Sverige Speltips

Här är oddsen inför åttondelsfinalerna – vilka tar sig vidare till kvartsfinal?

Efter ett intensivt gruppspel i VM 2018 är slutspelet nära. Här är alla oddsen inför åttondelsfinalerna, som drar igång lördagen den 30 juni. Vilka tar sig vidare till kvartsfinal?

VM 2018 har varit väldigt hett på alla vis under sina två första veckor. Intensiteten i matcherna smittar av sig hela vägen till tv-soffan och det finns i ärlighetens namn inte särskilt mycket att klaga på som åskådare. Det här är underhållning och fotboll av högst klass!

Nu väntar åttondelsfinaler och sexton lag ska göra upp om VM-guldet. Finalen spelas söndagen den 15 juli och nu ska ett lag i taget slås ut fram till att en ensam vinnare står kvar med pokalen i sin hand. Här är samtliga odds inför åttondelsfinalerna. Vilka tar sig vidare till kvartsfinal? Det är frågan som ska besvaras.

  Tanka spelkassan under VM – här är våra bästa bonusar!

Frankrike – Argentina

Det blir verkligen full fart direkt när åttondelsfinalerna drar igång. Den kanske allra hetaste åttondelsfinalen – en match som i ärlighetens namn lika gärna hade kunnat vara final – spelas redan den första dagen. Frankrike är enligt spelbolagen klar favorit, mycket beroende på den svaga turnering som Argentina haft så här långt.

Med Lionel Messi i laget går det dock aldrig att räkna ut argentinarna. Kom ihåg att Argentina tog sig hela vägen till final i förra världsmästerskapet.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Frankrike  1,67
Argentina  2,30

Uruguay – Portugal

På ena sidan står gruppspelets kanske allra största utropstecken och på andra sidan hittar vi det som tveklöst är världens bästa fotbollsspelare för tillfället. Uruguay är kollektivet, Portugal och Cristiano Ronaldo är mer av individen. Vilket går segrande ur striden?

Spelbolagen har väldigt svårt att välja sida och det går att förstå. Räkna aldrig bort Europamästarna, men kanske är det äntligen dags för Uruguay att gå långt igen?

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Uruguay  1,90
Portugal  1,95

Spanien – Ryssland

Spanien släppte inte lite väl många mål i gruppspelet, men såg på det hela taget övertygande ut i sin jakt på gruppsegern. Nu väntar värdnationen, som avslöjades lite väl tydligt i mötet med Uruguay. Mot lite sämre lag såg Ryssland väldigt heta ut, men när det väl blev tuffare motstånd kändes ryssarna svaga.

Spelbolagen håller spanjorerna som favoriter och det är svårt att argumentera emot ett sådant påstående.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Spanien  1,27
Ryssland  4,00

Kroatien – Danmark

Ett intressant heleuropeiskt möte väntar också i åttondelsfinalerna, där ett svårslaget och defensivt välorganiserat danskt landslag ska försöka rå på ett formtoppat Kroatien. Efter ett gruppspel med idel segrar och tre starka insatser ska Kroatien nu försöka gå långt i ett världsmästerskap – äntligen.

Det här är ett möte på den lite enklare slutspelshalvan, varpå det lag som vinner här har goda möjligheter att faktiskt gå hela vägen till en final. Ett riktigt nyckelmöte och frågar vi spelbolagen är det kroaterna som går segrande ur striden.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Kroatien  1,42
Danmark  3,00

Brasilien – Mexiko

Den näst tydligaste favoriten i åttondelsfinalerna hittar vi i det spännande mötet mellan Brasilien och Mexiko. Det här är ett möte med en solklar favorit, inte minst efter att Mexiko förlorat med klara 3-0 mot Sverige och förmodligen har ett aningen stukat självförtroende.

Brasilien har så sakteliga fått upp farten i turneringen och kan mycket väl öka takten ytterligare när det nu är dags för slutspel. Mexiko kommer att få jobba stenhårt för att inte åka hem redan efter åttondelsfinalen.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Brasilien  1,22
Mexiko  4,30

Belgien – Japan

Efter tre vinster på tre matcher är det många som håller Belgien som en outsider att faktiskt ta sig hela vägen till en semifinal eller final i VM 2018. Det är svårt att räkna bort belgarna med tanke på den fantastiska bredd som Roberto Martinez har att laborera med. Så här långt har laget spelat med 21 (!) av sina 23 spelare i truppen. Imponerande.

I åttondelsfinalen väntar Japan, ett lag som snubblade ordentligt mot Polen i den avslutande gruppspelsmatchen, men som turligt gick till slutspel ändå. Mot Polen blev bristerna allt tydligare och mot ett kraftfullt Belgien är frågan om den fysiska underlägsenheten inte blir kostsam? Spelbolagen tror stenhårt på belgarna.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Belgien  1,17
Japan  5,25

Sverige – Schweiz

Sverige vann som bekant sin grupp och möter därmed det överkomliga motståndet Schweiz i sin åttondelsfinal. Spelbolagen håller visserligen fortfarande schweizarna som favoriter att ta sig vidare till nästa utslagsrunda, men bättre förutsättningar än så här går det knappt att ha för svensk del.

Om det blir vinst väntar vinnaren mellan Colombia och England i en kvartsfinal, ett motstånd som också får ses som direkt överkomligt. Sverige kliver därmed in med gott självförtroende till åttondelsfinalen och bör ha goda möjligheter att – enligt spelbolagens mening – skrälla lite.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Sverige  2,05
Schweiz  1,80

Colombia – England

Colombia öppnade världsmästerskapet minst sagt tungt med förlust mot Japan, men har därefter rest sig med två raka förluster. Risken är överhängande att storstjärnan James Rodriquez inte kommer till spel i åttondelsfinalen, vilket försvagar laget ordentligt. England får därmed ett riktigt guldläge att nå kvartsfinal.

Spelbolagen håller engelsmännen som favoriter, men går det verkligen att lita på England i det här skedet? I EM tog det stopp mot Island och flera gånger tidigare har engelsmännen snubblat mot märkliga motstånd och på märkliga sätt. Det här känns vidöppet på förhand.

Vilka tar sig vidare?  Odds Spelbolag
Colombia  2,40
England  1,60