21 juni 2018 Argentina Kroatien Speltips

Speltips inför Argentina – Kroatien 21/6: Lyckan testas på kortmarknaden

Det är fokus på korten när Argentina och Kroatien ska mäta krafterna i den andra omgången av VM 2018:s gruppspel. Frågan lyder: passeras den utsatta linan eller ej?

Fotbolls-VM:s bästa bonusar – klicka här!

Annons:

Pressen är främst på Argentina inför det här toppmötet, mellan de två favorittippade nationerna i grupp D. Detta efter att ha enbart spelat oavgjort, 1-1, i premiären mot Island medan Kroatien städade av Nigeria med två mål mot noll.

Låt oss leka med tanken att Leo Messi och hans Argentina skulle förlora här och slutspelsdrömmen är en bra bit borta. Det skulle mycket väl kunna sluta upp en i målskillnadshistoria om så blev fallet – om inte ännu värre.

Mycket av snacket runt Argentina efter premiären har varit runt just Leo Messi, som inte alls får till det på samma sätt i landslagsdressen, som i Barcelona. Under den andra halvleken missade han en straffspark som då hade kunnat innebära tre inkasserade pinnhål och insatsen i övrigt, liksom från hans lagkamrater, var anonym.

Kroatien fick en desto bättre start på mästerskapet och att vinna med 2-0 mot Nigeria ska inte tas ifrån dem. Däremot var insatsen kanske inte lika övertygande som siffrorna vill ge sken av. Matchen som helhet var hyfsat jämn och målet som betydde ett mål mot noll kom via en motståndarspelare och det avslutande från straffpunkten och Luka Modric.

Korten nära till hands

Skrällspelen kan locka här. Kroatien har ett underskattat material och en i synnerhet urstark mittfältsuppsättning. Vi skulle inte bli förvånade om de skulle plocka en pinne eller till och med vinna den här matchen.

Men matchens speltips hämtas från en annan marknad, där värdet är ännu större – kortmarknaden.

Där spelar förstås tanken om att en tät match väntar, där det kan vara knappt och Argentina kan tvingas behöva bli desperata – något som kan öppna för hårda kampmoment och rena tjuvnypen. Därmed också: kort.

Matchens huvuddomare är uzbekistaniern Ravshan Irmatov, som sällan håller tillbaka och i allmänhet kastar upp korten utan större tvekan vid behov.

Av Irmatovs tio senaste dömda landslagsmatcher har sju innehållit minst tre kort till antalet och ofta fler. Under VM 2010 kastades två, fem, tre respektive sex stycken upp på de fyra dömda matcherna.

Över 3,0 gula kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – är värt att syna till oddset 1,80 hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 gula kort (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:00, torsdag 21/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Argentina – Kroatien

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

 


Fler speltips från VM 2018
Vi på Spelbloggare.se har speltips uppe inför samtliga matcher under VM. Klicka här för att se resten av dagens speltips och glöm inte att följa oss på sociala medier så ni inte missar de senaste tipsen.