Speltips inför Brasilien – Costa Rica 22/6: Specialspel är presenterat

Spelbloggare Publicerat: 21 June 2018

Får Costa Rica betala för Brasiliens premiärmiss? Det låter vi stå osagt och inför fredagens 14.00-match från VM 2018 presenteras istället ett specialspel, med en specifik spelare i strålkastarljuset.

Annons:

Spelarna lunkade runt med tröttmössorna på. Brasilien fick inte alls upp det tempo som väntades i VM-premiären mot Schweiz, där den första halvleken ändå var hyfsat väl utförd och den andra mindre dito. 1-1 landade resultatet i och en svit på 40 år av vunna VM-premiärer var därmed bruten.

– Premiärer är svåra och vi mötte ett bra lag. Tyvärr fick vi inte med oss resultatet. Olyckligtvis fick de ett mål som inte borde ha blivit godkänt, kommenterade Philippe Coutinho till Fifa efter matchen.

Detta till trots är Brasilien fortsatt storfavorit i grupp E, där även Serbien och just Costa Rica står för motstånden.

Costa Rica visade stundtals framfötterna i deras premiär, mot Serbien. Matchupptakten var exempelvis mycket lovande. Över det hela var matchen en tajt historia, där ett fantastiskt frisparksmål från Aleksandar Kolarov betydde 0-1 på tavlan och att poängkolumnen pryds av en nolla för Costa Rica.

Därför är det stor press på Costa Rica, där det åtminstone bör bli ett kryss här, för att fälla krokben för Schweiz i den avslutande matchen. Men vad talar egentligen för att Costa Rica skulle klara av att stå emot brassarna över 90 minuter? Lite. Försvinnande lite.

För Brasilien är Neymar och Fred små frågetecken. För den förstnämnda att missa matchen skulle det emellertid krävas mycket. Med största säkerhet finns PSG-stjärnan och världen dyraste fotbollsspelare med från start.

Får minst en boll på mål

Brasilien är storfavoriter.
På spelfronten är vi desto mer osäkra över vart värdet finns på de traditionella marknaderna, när brassarna blivit oerhört stora favoriter av oddssättarna.

Då blickar vi istället mot en annan marknad. Det handlar om avslut och specifikt Willian.

I brassarnas uppsättning kommer allt som oftast Neymar och Gabriel Jesus en bit högre upp i banan än Willian, som ofta länkar ihop anfallen. Men det handlar ändå om en offensiv spelare som vill komma upp i anfallen, avsluta desamma och hamna i situationer i straffområdet.

Mot ett Costa Rica som kommer krypa ner i positionerna kan det dessutom hända att det blir på tal om en del skott utifrån. Där kan Willian få lite av en huvudroll.

I premiärmatchen mot Schweiz avlossade Willian två skott. Fler kan det rimligen bli av den varan här, mot ett på pappret sämre motstånd i Costa Rica – och då tänker vi oss att minst ett hamnar på mål.

Willian över 0,5 skott på mål tas till oddset 1,70 hos PAF.

Annons:
  Rygga spelet hos PAF – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Willian över 0,5 skott på mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: PAF
Spelstopp: 14:00, fredag 22/6
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.