28 juni 2019 Brasilien Paraguay Speltips

Speltips inför Brasilien – Schweiz 17/6: Tydligt favoritskap

Kvalitéer finns i Schweiz, men väl inte så mycket av den varan att det ska räcka till att sätta stopp för Brasilien i en VM-premiär? Speltips inför söndagens höjdarmatch hittar ni här hos oss.

Annons:

Är det brassarnas tur i sommar? Världsmästerskapet 2014, på hemmaplan, var ett stort praktfiasko som toppades med att bli krossade av Tyskland med de förnedrande siffrorna 1-7 i semifinalen och därefter 0-3 mot Holland i bronsmatchen. Ett totalt sammanfall.

Det är dock ett i stora delar helt nytt Brasilien nu, kontra då – ett bättre sådant. Det skriker klass om alla positioner! Försvarsspelet har suttit närmast prickfritt och framåt i banan finns spelare som Neymar, Gabriel Jesus och Philippe Coutinho. De kan snurra upp vilka försvar som helst.

Grupp E är annars, förutom att Brasilien är sedda som klara favoriter, en öppen historia: med Schweiz, Serbien och Costa Rica. Givetvis råder vissa skillnader dem emellan, men inte överdrivet stora. Costa Rica anses slå lite ur underläge, möjligen sant, men förhåll er till att de kan vara lite underskattade på oddsfronten.

Schweiz, då? Endast målskillnad höll dem från förstaplatsen, som istället tilldelades de europeiska mästarna, Portugal, i deras kvalspel. Playoffet ställdes de mot ett svårspelat Nordirland och resultatet över 180 minuter skrevs till en knapp 1-0-vinst.

Hårt arbete kombinerat med, faktiskt, en hel del spets. Det kan sätta Schweiz på kartan i det här mästerskapet. Den som på allvar måste blomma är Xherdan Shaqiri, som åkte ur Premier League med sitt Stoke City under säsongen. Han är en fantastisk spelare att skåda under sina bättre stunder.

Enda potentiella avbräcket, av de färska rapporterna, inför matchen är på brassarnas Fred, som härom månaden blev klar för Manchester United. Betydelsen av detta är dock minimal, då det ändå handlar om en spelare som inte fått förtroende eller tid i kvalet.

Brasilien – att lita på

Kvalet var väl utfört. Schweiz är erkänt svåra att slå och har inte torskat på någon av de fyra träningsmatcherna före mästerskapet, däribland hittas ett 1-1-kryss mot Spanien. Potential finns, det är tydligt.

Däremot är det svårt att inte se Brasilien som storfavoriter här. De är en av mästerskapets hetaste kandidater till att kamma hem pokalen och med det här spelarmaterialet är det helt rätt. Galna namn.

Och Brasilien är verkligen ett fotbollslandslag som förmått att samla krafterna efter det VM 2014 de knappast vill påminnas om. De städade av kvalmotståndet, däribland Uruguay, Argentina och Colomgia, hur enkelt som helst och hamnade, efter 18 matcher, hela tio pinnar före närmsta konkurrent. 12 vunna, fem kryss och en förlust. Målskillnaden 41-11.

I liknande stil har det också fortsatt. Sex matcher har det blivit efter kvalet, vilka renderat i fem vinster och ett kryss samt blott ett insläppt mål. Då har de mött nästan uteslutande världsmotstånd – som Tyskland och England.

Det här borde Brasilien trots allt fixa och vi skulle inte vara förvånade om de hade åtminstone två nummer ner till Schweiz när 90 minuter är summerade.

Speltipset blir Brasilien -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de “bara” vinner med uddamålet – till precis under dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brasilien -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:00, söndag 17/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.