Speltips inför Egypten – Uruguay 15/6: Specialspelet lockar

Spelbloggare Publicerat: 14 June 2018

Grupp A i VM 2018 har all potential att bli ett rejält getingbo. När Egypten och Uruguay, som båda har siktet på slutspel, premiärspelar mot varandra misstänker vi det dessutom bli klart mycket tajtare än spelbolagen tror. Det talar för ett visst specialspel.

Annons:

Nu är det igång på allvar! Här, 14:00, väntar den andra matchen i mästerskapet och senare under fredagen ska ytterligare två bataljer avverkas.

Bortsett från en tippad slagpåse i form av Saudiarabien ser grupp A ut att vara en närmast helt öppen historia. Ryssland, Egypten och Uruguay blir alla svåra att skilja åt när två slutspelsplatser ska delas ut.

Observera också att det här speltipset är skrivet och publicerat före den stora premiärmatchen mellan värdnationen och Saudiarabien.

Även om det i stort känns ovisst, kan man inte bortse från att Uruguay har det namnstarkaste materialet i gruppen, inte minst i offensiva pjäser som Edison Cavani och Luis Suárez. Får de ihop samspelet lika bra eller till och med bättre än i VM-kvalet kan det här bli ett skoj mästerskap för deras del.

För Egypten har inför-snacket närmast uteslutande handlat om superstjärnan Mohamed Salahs vara eller icke vara, efter den skada han åkte på i Champions League-finalen för runt tre veckor sedan. Av rapporter att döma ser det ut att bli spel redan här i premiären, om än eventuellt med vissa känningar, och det kan vara den stora skillnaden för Egypten i sommar.

Spelmässigt – någorlunda jämnt?

Egypten har knappast blomstrat marknaden inför mästerskapet och den största käftsmällen kom nu senast, för strax över en vecka sedan, när förlustsiffrorna skrevs 0-3 borta mot ett stjärnspäckat Belgien.

Men när det väl kommer till kritan – kan betydelsen av de matcherna och prestationerna överdrivas? Det är inte fören nu formen ska vara toppad och dessutom talar mycket för att Salah, som är den bärande kraften offensivt, kan spela.

Med hänsyn till den sylvassa spets som Uruguay besitter känner vi oss dock inte helt bekväma med att i raka resultatspel lämna förtroendet i Egyptens händer. När som helst kan det smälla.

Tanken är istället att det i en premiär som denna, med ett Egypten som inte ska underskattas, kan komma av bli spelmässigt tätare än vad spelbolagen misstänker det bli.

Egypten +7,5 avslut (asian handicap) – spelet sitter om de avlossar max sju avslut färre än Uruguay, lika många eller fler – spelas därför till oddset 1,85 hos PAF. Spelet hittas under fliken “Avslut från spelare och lag” och rättas utifrån FIFA:s officiella statistik.

Annons:
  Rygga spelet hos PAF – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Egypten +7,5 avslut (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: PAF
Spelstopp: 14:00, fredag 15/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Johan Mjällbys speltips inför matchen:

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.