Speltips inför Island – Kroatien 26/6: Motivation slår klass?

Spelbloggare Publicerat: 26 June 2018

Det är vinna eller försvinna som gäller för Island när de ställs mot åttondelsfinalklara Kroatien på Rostov Arena. Här ska nordborna inte räknas bort alls…

Annons:

Nyckelmatchen mot Nigeria slutade upp i en hyfsat klar 0-2-förlust för isländsk del och med den enstaka skrällpinnen mot Argentina inkasserad i mästerskapet betyder de att de måste vinna över Kroatien denna afton.

Och inte ens om så blir fallet är det säkert att det bir på tal om en slutspelsplats. Argentina har ”endast” ett plusmål att hämta in och Nigeria är inför matchen två pinnhål samt plusmål före. Det kan stöka till rejält i kampen om andraplatsen i grupp D.

Inför matchen saknas Isands Johann Berg Gudmundsson, som enda spelare på frånvarolistan. Kroatien har hela truppen intakt.

Kroatien har varit mästerskapets kanske främsta utropstecken. Kvalitéer var det förvisso uppenbart att det fanns redan på förhand, speciellt på det namnstarka mittfältet, men att vinna såväl Nigeria som Argentina, 2- respektive 3-0, är uppseendeväckande.

Att vifta undan Kroatien som en uppstickare ännu längre fram i mästerskapet vore således naivt. Det är inte bara siffrorna i matcherna som imponerar enormt, utan sättet de spelat. Leo Messi och hans Argentinas offensiv neutraliserades totalt och snurrades stundtals upp totalt. Blev svårt sårade.

God chans – mot ett roterande Kroatien

I praktiken skulle Kroatien kunna bli av med deras förstaplats – och därmed riskera en tuffare lott i åttondelsfinalen – men för det skulle nästan dubbla under behöva slå in: att Nigeria vinner klart över Argentina samt att den här matchen förloras klart. Händer inte, såklart.

Här ska främst avstängningar, skador och trötta ben på nyckelspelare undvikas för Kroatien, när blickarna redan är på åttondelsfinalen. Det öppnar upp för Island att kunna fixa tre pinnar och eventuellt den där andraplatsen.

Som det ryktas kommer det städas om rejält i Kroatien, med ett flertal spelare som vilas och i alla fall inleder på bänken. Däribland Luka Modric, Ivan Perisic och Mario Mandzukic.

Island kom inte upp i önskad nivå mot Nigeria, men var desto bättre mot Argentina, 1-1, dessförinnan. Under kvalspelet visade de också upp att de inte är att underskatta. Faktum är att de kom ovanför just Kroatien där.

Mot ett roterande Kroatien med blickarna på annat håll kan ett desperat Island absolut fixa någonting av värde härifrån…

De spelas således med +0,25 mål (asian handicap) till strax över dubbelt betalt hos ComeOn. Då får vi halv vinst på spelet om matchen skulle sluta oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Island +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 20:00, tisdag 26/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Island – Kroatien 26/6

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.