19 juli 2019 Senegal Algeriet Speltips

Speltips inför Japan – Senegal 24/6: Bra slagläge

Senegal öppnade VM-turneringen med en fantastisk trepoängare mot Polen och hoppas nu plocka ytterligare tre poäng i mötet med Japan, som spelas på söndagskvällen.

Annons:

Inledningen på den här VM-turneringen har blivit precis som Japan och Senegal hade hoppats på. Trots att lagen sågs som outsiders till övriga lag i gruppen, Polen och Colombia, på förhand är det alltså Japan och Senegal som har öppnat VM 2018 bäst.

Senegal vann en härlig batalj mot Polen med 2-1 efter att ha haft ledningen med 2-0 och var i ärlighetens namn klart bättre än polackerna. Känslan är att många – inklusive Polen själva – underskattade Senegal en hel del. Det fysiskt starka och offensivt spetsiga laget blir svårstoppade för många lag i denna turnering.

Japan å sin sida vann en märklig historia mot Colombia med 2-1, efter att ha fått straff och rött kort på motståndarmittback redan efter ett par minuter. Det gjorde hela matchen lite märklig till sin natur och gör det aningen svårt att veta var vi har Japan inför den här matchen. Klart är i alla fall att japanerna har klara brister defensivt, men att de inte behövde ställas på lika mycket prov mot ett decimerat Colombia. Det blir värre nu.

Senegal med perfekt slagläge

I öppningsmatchen mot Polen visade Senegal att det finns en bredd i spelet som gör laget väldigt svårslagna och med tanke på hur fysiskt starka – både vad gäller snabbhet och styrka – som det afrikanska laget visade sig vara tror vi att de kommer att dominera matchen mot Japan. Ett mer tekniskt, passningsorienterat och fysiskt svagt Japan lär ha svårt att ta kampen.

En vinst för Senegal i den här matchen skulle innebära att åttondelsfinalen närmast är i hamn redan efter två matcher, en enorm framgång. Japan å sin sida hade mer tur i sin öppningsmatch och hade förmodligen fått det väldigt tufft mot Colombia om det inte vore för den tidiga utvisningen.

Här tycker vi att det mesta talar för Senegal. Det är ett bättre fotbollslag, med mer tyngd och fysik, än vad Japan kan stå för. Det kommer att fälla avgörandet.

Senegal att vinna spelas till 2,30 gånger insatsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Senegal vinner
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  17:00, söndag 24/6
TV:      
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Japan – Senegal

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.