18 november 2019 Irland Danmark Speltips

Speltips inför Kroatien – Danmark 1/7: En tät åttondelsfinal

Efter tre ruskigt starka insatser i gruppspelet är det dags att se huruvida Kroatien kan ta sig förbi åttondelsfinalen i VM 2018. För motståndet står Danmark.

Annons:

Söndagens sena möte i VM är en mycket spännande heleuropeisk åttondelsfinal mellan Kroatien och Danmark, två lag som har imponerat på lite olika sätt under inledningen på mästerskapet. Tillsammans med Uruguay har Kroatien förmodligen varit det lag som har imponerat allra mest hittills.

Efter tre spelade matcher i gruppen stod laget på nio poäng och tog därmed hem gruppsegern utan några som helst problem. Det som stack ut allra mest var såklart 3-0-vinsten mot Kroatien, då den kroatiska insatsen höll väldigt hög klass. Känslan är hur som helst att det kroatiska landslaget blir väldigt svårslagna i detta VM, med en stark defensiv organisation och en hel del spetsspelare längst fram.

Därför är det inte heller konstigt att spelbolagen håller kroaterna som klara favoriter mot Danmark. Det är ett lag med fler klasspelare och som ser ut att ha toppat formen aningen bättre än vad danskarna har. Därför går det att förstå spelbolagens värdering, även om vi tror på en betydligt tätare match.

Danmark blir svåra att bryta ner

Efter en spelad match i VM – när Danmark höll nollan och vann mot Peru – stod danskarna på ett fantastiskt facit rent defensivt. Noll insläppta mål på sina fem senaste matcher och en defensiv form som pekade rakt uppåt. Med Åge Hareide som förbundskapten har laget allt hårdare satsat på defensiv organisation som sin identitet och det har burit frukt.

Enligt FIFA:s officiella siffror är Danmark också det lag som sprungit allra mest utan boll i mästerskapet, ännu en tydlig indikation på det hårda defensiva arbete som de danska spelarna lägger ner. Med en spelare som Christian Eriksen i laget finns också nödvändig kreativitet för att kunna hota framåt.

Mot Kroatien tror vi dock på ett danskt landslag som håller hårt i den nolla som de inleder matchen med. Såvida de inte släpper in något mål kan de som bekant inte åka ut ur turneringen. Därför tror vi på en tät match och två lag som inte tar några stora risker.

X (oavgjort) spelas till 3,30 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  20:00, söndag 1/7
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.