Speltips inför Marocko – Iran 15/6: Ett 1×2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 14 June 2018

Marocko och Iran kliver in i VM-turneringen som stora underdogs i grupp B. För att ha någon chans till avancemang krävs förmodligen en trepoängare direkt i VM 2018.

Annons:

Att det är Portugal och Spanien som är gruppens stora favoriter i grupp B är det nog ingen som säger emot. Men för att antingen Marocko eller Iran ska ha en chans att utmana på allvar krävs förmodligen en trepoängare direkt, i lagens inbördes möte.

Marocko är laget som enligt förhandsfavoriterna bör vara det lag med bäst möjlighet att ställa till det. Deta primärt på grund av ett mycket starkt kvalspel, där laget släppte in noll mål i sin grupp. Elva mål framåt kanske inte var lika imponerande, med att hålla nollan rakt igenom hela kvalet är ingen slump.

Därtill har Marocko spelat ett par imponerande träningslandskamper under våren. 2-1-vinsten mot Serbien redan i mars sticker ut, vilket även 0-0 mot Ukraina och 2-1-vinst mot Slovakien gör. Inte illa alls.

Mer svårslagna än svårstoppade

För motståndet i den första matchen väntar alltså det iranska landslaget, där vi bland annat heter Saman Ghoddos från Östersunds FK i laget. Trots att anfallaren imponerade stort under förra säsongen, inte minst i Europa League och bland annat i mötena med Arsenal så sent som i våras, har han svårt att få speltid i landslaget. Det kan tyckas lite märkligt.

Detta trots att det iranska landslaget är aningen för trubbiga framåt. Bakåt har det sett betydligt bättre ut och om vi bara ser till träningslandskamperna på sistone har försvaret fungerat okej.

Vår känsla i denna VM-premiär för lagen är att båda saknar förmågan att verkligen köra över sitt motstånd. Det blir en avvaktande historia, trots att båda lagen förmodligen behöver gå för trepoängare. Ett oavgjort resultat ligger nära till hands. 0-0? 1-1?

X (oavgjort) spelas till 3,15 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  17:00, fredag 15/6
TV:   svtett logo svttva logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällbys speltips inför matchen:

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.