Sverige EM 2021

Speltips inför Mexiko – Sverige 27/6: Hörnorna i fokus

Hörnorna satsas på i den svenska ödesmatchen mot ett formstarkt Mexiko i VM 2018. En trea betyder med all säkerhet slutspel och i jakten på denna kan de fasta situationerna bli fundamentala.

Annons:

Sista sekunden. En frispark, Toni Kroos, och 1-2. Det var försvinnande nära att Sverige höll emot Tysklands anstormning förra veckan – och det hade betytt att ett kryss räckt till i den här matchen, oavsett utfall i den parallella mellan Sydkorea och Tyskland.

Nu är det enbart vinsten som säkrar upp det hela, i och med att Mexiko då passeras. Men vad talar för Sverige här? Såklart att de redan stått för flera storskalper, VM-kvalet och playoffet specifikt – men Mexiko är ett fruktansvärt tufft motstånd, som undertecknad också pekat på vara underskattade på förhand.

Mexiko har vunnit deras två inledande matcher, med uddamålen mot Tyskland och Sydkorea. Matchen mot de förstnämnda var, från början till slut, magnifikt utförd och trean mot koreanerna var även den helt välförtjänt.

Mästerskapet för Sverige har varit bra hittills, det måste ändå understrykas. Mot Sydkorea borde siffrorna förvisso ha blivit klart större än 1-0 och mot Tyskland föll man alltså helt på målsnöret. Något som oroar: ineffektiviteten. Här kommer det krävas att Marcus Berg och Ola Toivonen levererar när chanserna väl dyker upp.

Från Mexiko blir det att se upp med deras sylvassa omställningsspel och kanske framförallt Javier Hernandez, ”Chicharito”, som är en anfallare av klass: snabb, svårfångad och målfarlig. En straffområdesspelare ut i fingertopparna.

Låg lina

Normalt, om situationen inte var som såhär – att Mexiko kommer undan med ett kryss, skulle vi lämna förtroendet i deras händer. De har ett flera klasser bättre material och har därutöver levererat mycket fin fotboll hittills i mästerskapet.

Draw no bet-spelet till deras favör skulle kunna locka till bra betalt, men hörnmarknaden är av större intresse.

Mexiko väntas backa hemåt en del i positionerna och sedermera sticka upp i deras erkänt vassa omställningar, var Sverige riskerar att bli svårt sårade. Detta betyder också att Sverige, som tenderar att vara lite uddlösa, kommer ha en hel del boll och pressa ner motståndarna, är tanken.

Och kombinerat med att vi har svårt att se Sverige ta ledningen, eller i alla fall behålla en sådan över tid, bäddar det för – hörnor.

Mot Sydkorea släppte Mexiko till sju hörnsparkar och mot Tyskland åtta. Sverige skapade i deras tur sex mot Sydkorea och tre mot Tyskland, i matcher som man hade ledningen i under långa perioder.

Den svenska hörnlinan är nedplitad till 4,5 med oddsen hyfsat jämnt fördelade på över-/underspelet. Hade undertecknad haft titeln oddssättare hade den istället varit på 5,5.

Därför spelas Sverige över 4,5 hörnor till oddset 1,85 hos Betway

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige över 4,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, onsdag 27/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Mexiko – Sverige

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.