17 november 2019 Moldavien Island Speltips

Speltips inför Nigeria – Island 22/6: Viktig nyckelmatch

Nigeria sitter i ett trängt läge inför andra omgången i VM 2018 då succélaget från den första omgången, Island, väntar i en riktig nyckelmatch för båda lagen.

Annons:

VM-festen fortsätter för Island på fredagskvällen när Nigeria väntar i den andra omgången av gruppspelet. Efter succén mot Argentina i premiären är det nu skarpt läge för islänningarna. Om det ska bli åttondelsfinal är det matchen mot Nigeria som är den stora nyckeln.

En vinst här skulle göra att Island plötsligt har ett gynnsamt utgångsläge inför avslutningen mot Kroatien. Det är dessutom ett Kroatien som laget har ett klart psykologiskt övertag på efter att ha slutat före i VM-kvalgruppen.

En poäng mot Argentina är meriterande på alla vis, men räcker alltså inte för att på allvar koppla greppet om en placering bland de två bästa i gruppen. Å andra sidan var insatsen mot argentinarna ett bevis och ett kvitto på den höga nivå som Island kan hålla. Det liknar mycket det Island vi fick se under EM 2016, då under Lars Lagerbäcks ledning. Samma defensiva struktur, men också genombrottskraft och tunga straffområdesspel offensivt. Det får man inte glömma när Island kommer på tal.

Liten fördel islänningarna

Förutom Senegal har det varit tungt för de afrikanska länderna under inledningen på VM-turneringen och Nigeria är inget undantag. 2-0 mot Kroatien i en match som visserligen inte var en katastrof, men som ändå tydligt påvisade gapet som finns upp till de mer rutinerade länderna. Det blir för kostsamt i stora turneringar som ett VM.

Samtidigt finns det en rad spännande spelare i det nigerianska landslaget och har laget en bra dag går det att slå nästan vem som helst. Känslan är dock att det mer cyniska Island har en liten fördel på Nigeria. Trots att Island är VM-debutanter känns det som att vetskapen om hur man vinner viktiga fotbollsmatcher finns där. På ett tydligare sätt än inom Nigeria.

Med det sagt väntar vi oss en jämn historia på fredagskvällen, med liten edge för Island. Krysset ligger nära till hands, men vi garderar oss för tvåan.

Oavgjort (bortalaget inget spel – pengarna tillbaka) spelas till 1,95 gånger såsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos bWIN – Få upp till 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  17:00, fredag 22/6
TV:   
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Nigeria – Island

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.