Speltips inför Portugal – Marocko 20/6: Cristiano Ronaldo med ny show

Simon Pålsson Publicerat: 20 June 2018

Portugal öppnade VM-turneringen med en viktig poäng mot Spanien. Nu är förhoppningen att följa upp poängen med en trepoängare mot Marocko i omgång två.

Annons:

Cristiano Ronaldo var på strålande spelhumör redan i VM-premiären mot Spanien då portugisen gjorde hela tre mål och därigenom räddade en poäng till sitt Portugal. Att Cristiano Ronaldo är Portugals viktigaste spelare är ingen hemlighet och blev knappast mindre tydligt efter premiären mot Spanien.

Nu väntar ett betydligt mer överkomligt motstånd i den andra omgången, men här gäller det för portugiserna att följa upp den fina insatsen i premiären med en trepoängare. Annars tappar poängen mot Spanien – den som de fick slita så hårt för – aningen i betydelse.

Marocko förlorade hur som helst sin premiär efter ett sent självmål mot Iran. Därmed känns laget avsågade och på gränsen till utslagna redan. Om det ska finnas någon som helst möjlighet att ta sig vidare är tre poäng mot Portugal förmodligen enda vägen, inte minst med tanke på att Spanien väntar i den sista gruppspelsomgången. Det blir knappast en mer överkomlig utmaning.

Cristiano Ronaldo är skillnaden

Portugal har den uttalade ambitionen att försöka gå långt i VM 2018 och med tanke på hur lyckat EM 2016 blev vet portugiserna att möjligheten till VM-succé finns. Bevisligen är Cristiano Ronaldo dessutom i fullgott slag, vilket är en förutsättning för att Portugal ska bli att räkna med på allvar.

För att ta sig vidare utan att behöva förta sig är trepoängare mot lag som Marocko närmast tvunget. Efter krysset mot Spanien finns också en reell chans att vinna gruppen, någonting som skulle göra att portugiserna slipper möta Uruguay (förmodligen) i en åttondelsfinal. Det hade verkligen inte skadat.

Känslan är att Portugal är ett betydligt bättre lag än Marocko, som i för sig inte ska underskattas tack vare sin starka defensiva disciplin. Men med Cristiano Ronaldo i laget blir skillnaden trots allt tydlig mellan Portugal och Marocko. Det lär helt enkelt fälla avgörandet.

Vad som är så intressant med Cristiano Ronaldo – vilket också gör honom till en aspekt värd att ta in i beräkningen – är hans ständiga hunger efter fler mål. Det är ingen hemlighet att han gärna vinner skytteligan samtidigt som han ser sitt lag nå nya framgångar. Den hungern och viljan att stå i centrum är en exemplarisk drivkraft och huvudanledningen till att vi tror att Cristiano Ronaldo åter hamnar i fokus.

Portugal att vinna mot Marocko spelas till 1,71 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Portugal att vinna
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  14:00, onsdag 20/6
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Portugal – Marocko

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.