Speltips inför Portugal – Spanien 15/6: Kaosartad VM-uppladdning

Spelbloggare Publicerat: 14 June 2018

Det har stökat till rejält i Spanien innan VM-premiären och detta kan bidra till problem inför mötet mot de europeiska mästarna, Portugal. Här hittar ni dagens bästa speltips!

Annons:

Bara ett par dagar före VM-premiären stod det klart: den spanska förbundskaptenen Julen Lopetegui fick sparken och av rapporter att döma skedde detta dessutom mot spelarnas vilja. Långtifrån någon önskvärd uppladdning inför det största av mästerskap, eller hur? Den tidigare storstjärnan till spelare, Fernando Hierro, tar istället över skutan.

Orsaken till kaoset är att förbundsledningen ansett att Lopetegui gått dem bakom ryggen när han presenterats som Real Madrids nya tränare efter mästerskapet.
– Vi har blivit tvingade att avskeda vår landslagstränare, förklarar förbundspresidenten Luis Rubiales på presskonferensen till följd av beslutet.

Onekligen är dock Spanien alltjämt en av de stora favoriterna inför mästerskapet, med deras så stjärnspäckade trupp. 2010, i Sydafrika, vann de VM – men den senaste upplagan var ett praktfiasko där inte ens slutspelet nåddes. Även EM 2016 var en besvikelse, där det blev respass ur kalaset redan i åttondelsfinalen.

Portugal har ett namnstarkt material, toppat med Cristiano Ronaldo, men ses snarare som en uppstickare än en av favoriterna – och det är väl svårt att påstå annat så hård som konkurrensen är: i bland andra just Spanien, men också Frankrike, Belgien och Brasilien. För ett nämna några.

Å andra sidan stod Portugal för ett starkt kvalspel och är även europeiska mästare, från turneringen 2016. Då värjdes värdnationen Frankrike undan i finalen – en match där förlängning krävdes för att skilja dem åt.

Underspelen lockar

Det finns två typer av spel som lockar oss inför matchen – målunderspelen samt de till Portugals favör. Osar lite skräll här, va?

Vårt val – underspelen. Marginellt är värdet större där, är känslan.

Den här typen av matcher, mot lite namnstarkare motståndare, brukar Portugal spela med en mer tillbakalutad approach och det har burit frukt förut, som i EM 2016. Dessutom släpptes blott fyra mål in på tio kvalmatcher inför det här mästerskapet. Då mötte de bland andra Schweiz vid dubbla tillfällen.

Spanien är de som ska sätta ton, trumma på och pressa ner Portugal i banan. Frågan är dock om de inte väntar en hel del problem, dels för att det är en kvalitativ och kanske underskattad motståndare på andra sidan planhalvan och dels för stöket runt förbundskaptensposten. Sätter förstås sina spår.

Premiärer brukar därtill bli relativt tillknäppta, med alla nerver som spelar in. Det kan komma att sätta sin prägel på en match mellan två tydliga titelaspiranter.

1,73 gånger pengarna för underspelet på 2,25-målslinan är klart acceptabelt. Spelet hämtas hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:00, fredag 15/6
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällbys speltips inför matchen:

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.