10 oktober 2019 Kroatien Ungern Speltips

Speltips inför Ryssland – Kroatien 7/7: Solklar favorit

Ryssland flyger vidare i VM 2018 efter straffläggning mot Spanien, men när nu Kroatien väntar i lördagens sena kvartsfinal borde det väl vara stopp?

Annons:

VM-kvartsfinalerna avslutas med den sista, på förhand kanske allra minst öppna, kvartsfinalen mellan värdnationen Ryssland och Kroatien. Enligt oss finns det åtminstone en väldigt tydlig favorit här. Tack och lov för vår del är spelbolagen inte fullt så övertygade som vi är på kroatisk seger.

Faktum är att det raka spelet på Kroatien finns till så pass höga nivåer som 2,25 gånger pengarna i skrivande stund. Det är anmärkningsvärt högt med tanke på ett par olika faktorer, som alla talar för kroatisk seger i våra ögon.

För det första har Kroatien imponerat stort under VM-turneringen och stod på tre vinster efter gruppspelet. Väl i slutspelet, då i åttondelsfinalen mot Danmark, såg Kroatien till att inleda väldigt bra, men tappade sedan allt eftersom när nervositeten kröp sig på. Det har varit kroaternas svaghet under en längre tid, oförmågan att leverera i skarpa lägen och mot välorganiserat motstånd. I övrigt har VM varit en lyckosam spelmässig turnering för Kroatien.

En tydligare dominans nu

Visst, det är aningen oroväckande att Kroatien framstod fega i åttondelsfinalen mot Danmark och känslan var flera gånger att detta kroatiska landslag skulle vika ner sig i skarpt läge. Till slut redde laget – efter en tuff straffläggning – ut stormen och är klara för åttondelsfinal. Det tror vi stärker laget ganska ordentligt.

Dels har de bevisat för sig själva att de har förmågan att reda ut stormen och ta sig vidare trots rejäl motvind. Samtidigt står laget nu inför en betydligt mer överkomlig motståndare i form av värdnationen Ryssland, som saknar danskarnas disciplin och andra kvarvarande lags spets. I själva verket har Ryssland inte mycket som talar för att de ska orka stå emot Kroatien, såvida kroaterna kommer upp i nivå. På ett mentalt plan är känslan att Kroatien borde klara det.

Ryssland slog visserligen ut Spanien efter straffläggning i åttondelsfinalen, men var rejält utspelade under stora delar av matchen och hade egentligen mycket stolpe in fram till själva straffavgörandet. Nu har laget inte så mycket att förlora, men borde också ha slut på flytkontot.

Alan Dzagoev och Yuri Zhirkov är osäkra till spel för ryssarna, medan kroaterna saknar Ivan Strinic. Det är ingenting som borde påverka matchen.

Kroatien vinner (ordinarie tid) spelas till 2,25 gånger pengarna hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kroatien vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  20:00, lördag 7/7
TV:   
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.