12 oktober 2019 Danmark Schweiz Speltips

Speltips inför Schweiz – Costa Rica 27/6: Tydlig favorit

Schweiz har goda möjligheter att vinna gruppen före Brasilien, men då krävs förmodligen en trepoängare mot Costa Rica i den avslutande gruppspelsmatchen.

Annons:

Grupp E är väldigt spännande inför den avslutande gruppspelsomgången, när tre lag har en reell chans att ta sig vidare till åttondelsfinal. I skrivande stund ser det allra bäst ut för Schweiz och Brasilien, som båda står på fyra poäng efter två spelade omgångar.

Serbien är det tredje laget som jagar en plats i åttondelsfinalerna, medan Costa Rica är avsågade efter noll inspelade poäng på två matcher. Efter två förluster är det inte bara tydligt att laget inte riktigt räcker till i det här sammanhanget, de har inte heller någonting att spela för inför den sista matchen i gruppspelet. Det är värt att ta i beaktande.

Det lag som har imponerat kanske mest är Schweiz, som till skillnad från Brasilien inte har de allra största stjärnorna eller den enorma individuella spetsen, men som visat sig vara ett väldigt starkt kollektiv. Mot Serbien kunde Xherdan Shaqiri ordna 2-1 i slutskedet och därmed har laget nu en stark möjlighet att vinna gruppen. Då slipper man gruppettan från Sveriges grupp, som visserligen kan bli precis vilket lag som helst.

Här krånglar vi inte till det

Schweiz öppnade turneringen med att spela 1-1 mot gruppfavoriten Brasilien och har alltså därefte ren 2-1-vinst mot Serbien med sig. Därför är det ett lag sprängfyllt med självförtroende som kommer in till mötet med Costa Rica och med tanke på att motståndarna här, Costa Rica, alltså, inte har någonting att spela för bör favoritskapet stärkas ytterligare.

Nu har vi i för sig sett ett par lag under gruppspelet – däribland Saudiarabien och Marocko – spela riktigt bra fotboll trots att de redan är utslagna. Med frenesi och en väldig vilja att avsluta turneringen på ett bra sätt har de varit svåra att slå, men känslan är att Costa Rica inte riktigt är där än. Den tunga förlusten mot Serbien sitter fortfarande i mentalt och det blir svårt att skrapa fram tillräcklig energi här.

Därtill ska sägas att Schweiz har väldigt mycket att spela för då gruppsegern är en reell möjlighet i händelse av seger. Det måste vara det självklara målet med matchen.

Schweiz att vinna spelas därför till 1,75 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Schweiz vinner
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  20:00, onsdag 27/6
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Schweiz – Costa Rica

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.