Speltips inför VM 2018: Den isländska magin är över!

Simon Pålsson Publicerat: 11 June 2018

Kan det bli den väldigt tuffa gruppen som blir döden för den isländska magin i sommarens världsmästerskap? Känslan är att Island får det tufft i VM 2018, medan ett land som Schweiz mycket väl kan skrälla.

Annons:

VM 2018 närmar sig med stormsteg och än går det att fundera lite på hur det hela ska sluta. Det är nämligen precis vad som är intressant att ägna sig åt så här dagarna innan festen är igång. Vilka blir årets utropstecken? Vilka lever inte upp till förväntningarna?

Många spelbolag erbjuder intressanta spelalternativ inför mästerskapet, där du exempelvis kan sätta två random länder mot varandra för att fundera på vilket av lagen som tar sig längst i VM 2018. Ett sådant par med länder är Schweiz-Island. Båda två kliver in i mästerskapet med förhoppningar om att skapa några magiska minnen, men känslan vi har nu är att åtminstone ett av länderna kommer att floppa.

Efter att ha haft en magisk resa under sina sista år har Island plötsligt blivit lite av en faktor i världsfotbollen. Tidigare var det ingen som ens reflekterade över deras förmåga att spela fotboll, men nu är islänningarna ofta ansedda som ett lag du gärna undviker. Med sin strikta defensiva organisation, kollektiva tonvikt och väldigt uppoffrande spel har Island skördat framgångar i form av EM-slutspel för två år sedan och nu vinst i VM-kvalgruppen.

Tyvärr innebär det här att det potentiella fallet nu är större än någonsin.

Islands grupp är för svår

Vad som är viktigt att reflektera över gällande den här typen av ställningstagande – där två länder ställs mot varandra och det gäller att fundera på vilka som går längst i mästerskapet – är att väga in alla möjliga parametrar. Den första och kanske allra viktigaste är att se över gruppspelsfasen i turneringen. Vilka motståndare väntar? Hur stor är chansen att gå vidare?

Island har hamnat i det som många anser vara lite av dödens grupp i turneringen, med Argentina och Kroatien som gruppens flaggskepp, Island som utmanare och Nigeria som svårbedömd outsider. Det skulle i ärlighetens namn kunna bli så att islänningarna inte vinner en enda match och åker ut redan i gruppen.

Schweiz, som snöpligt hamnade bakom Portugal i sin kvalgrupp och därmed fick spela playoff för att ta sig till VM, har en betydligt mer överkomlig grupp och gäller som solklar andrahandsfavorit bakom Brasilien. Övriga lag är svårslagna Costa Rica och ojämna Serbien. Om Schweiz kommer upp i normal standard – som i kvalet där laget bara förlorade en match – ska det här vara en grupp som de kan ta sig vidare ifrån.

Därmed är vår känsla att den isländska resan kan ta slut lite väl tidigt och att hypen kanske är på väg att dö ut? Den svåra gruppen kan ta udden av islänningarnas förmåga att göra avtryck.

Schweiz att gå längre i VM 2018 än Island spelas till 1,40 gånger såsen hos MrGreen.

Annons:
  Rygga spelet hos MrGreen – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Schweiz går längre än Island
Odds:  1,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen