17 november 2019 Moldavien Island Speltips

VM-tipset 26/6: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

ANNONS:

Det sista av Svenska Spels fyra VM-tips står för dörren och saknaden blir stor. Läge att gnugga geniknölarna i jakten på 13 rätt således och jag har fått till slagkraftiga system. Det är kryssläge på flera håll där många kommer att strecka favoriterna alltför hårt. Nu kör vi!

Spelstopp: 19.59

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Island – Kroatien X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Islands brister syntes när man ställdes mot Nigeria i förra matchen och tvingades föra spelet. Man hade sanslöst svårt att skapa några egna målchanser när det inte kom till fasta situationer. Nu är man tvingade att plocka en seger mot ett Kroatien som redan mer eller mindre kan titulera sig som gruppetta. Kroatien har sett fantastiska i sina inledande två matcher mot Nigeria och Argentina men det kommer inte vara samma lag man ställer på benen här. Tanken är att det ska vara en lång turnering och det är mer eller mindre givet att tränare Dalic kommer rotera stora delar av elvan. Då lockar lågt streckade 1X!

2. Mexiko – Sverige X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Mexiko gjorde det bra mot Tyskland men mot Sydkorea var det inte lika förtroendeingivande även om det blev seger. Man såg skymten av det som fått tränaren Osorio ifrågasatt. Defensiven ser allt annat än stabil ut och Sveriges raka spel blir något att se upp med. Sverige har gjort det bra efter sina förutsättningar och höll sånär på att få med sig poäng mot Tyskland. Det kommer bli jämnt in i det sista och risken är uppenbar att Mexiko gör det som behövs. Jag gillar dock Sveriges chanser här som relativt lite streckat – allt att vinna!

3. Sydkorea – Tyskland 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Sydkorea lär ge det en chans då halmstrået finns (vid seger, samtidigt som Sverige förlorar med minst två bollar). Det känns verkligen som att man inte räckt till med det materialet som finns i truppen. Lite bättre skärpa i avsluten mot Mexiko och man kunde fått med sig en poäng men försvaret har klara brister och mot ett Tyskland som går för segern kan det bli en lång eftermiddag. Det är klasskillnad på samtliga positioner och vi kan nog räkna med den berömda ketchupeffekten för tyskarna här. Att Sydkorea måste vinna, helst med flera mål, lär ge ytor till Tyskland. Solklar tvåa!

4. Serbien – Brasilien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Serbien fick dålig utdelning på lägena i premiäromgången mot Costa Rica vilket kan kosta laget dyrt nu när målskillnad kan komma att spela roll. I andra omgången tappades en ledning mot Schweiz i andra halvlek i en match man såg ut att ha kontroll över. Förutsatt att Schweiz gör jobbet mot ett redan utslaget Costa Rica så krävs det seger för serberna. Det har jag väldigt svårt att se hända mot ett Brasilien som radat upp målchanser och då har man ändå fått kritik för hur spelet sett ut hittills. Brasilien känns numret för stora och när väl Serbien tvingas anfalla kommer det att öppnas upp ytor för brassarna som det blir svårt att försvara sig mot. Spika tvåan!

5. Schweiz – Costa Rica 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Costa Rica har spelat jämna matcher mot både Brasilien och Serbien men nu har man ingen möjlighet att avancera längre och det är svårt att få tillbaka motivationen i ett VM efter att man teoretiskt är bortspelade. Schweiz har inte VM:s största stjärnor men som lag fungerar man väldigt bra. Det näst intill perfekta presspelet man visat upp i tidigare matcher kommer att komma väl till pass mot Costa Rica. Spelare som Shaqiri och Xhaka kommer att få mer tid med bollen här, det viktiga blir att hålla uppe bolltempot. Har Costa Rica någon chans då? Nej, det känns väldigt långsökt. Lagets chans är att Schweiz faktiskt går vidare på krysset med och nöjer sig med att först och främst säkra en andraplats i gruppen.

6. Senegal – Colombia 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Senegal charmade hela fotbollsvärlden med sitt spel och sina supportrar i de två inledande omgångarna mot Japan och Polen, men onödiga försvarsmisstag har gjort att man slåss med både Colombia och Japan om att säkra avancemang. Rent fysiskt kan man stå upp mot colombianerna men tekniskt skiljer det en del. Framförallt Colombias offensiv är något som bör hålla Koulibaly och hans backlinje sömnlösa. Efter förlusten mot Japan i premiären så är Colombia piskade att få med sig tre poäng från det här mötet och jag tycker man är ett mer stabilt lag än Senegal och har en högre högstanivå än afrikanerna. Tvåan synas till en trevlig procent.

7. Japan – Polen X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Japan överraskat stort genom att besegra Colombia och plocka poäng mot Senegal. Nu möter man ett redan avsågat Polen men är det en lika enkel seger på papperet? Polen kommer säkerligen vara revanschsuget efter två plattmatcher och det här är den första matchen då man med säkerhet kan säga att Polen faktiskt har den bättre startelvan, på pappret. Japan går dock vidare på kryss då både Senegal och Colombia inte kan passera eftersom man möter varandra. Det lär spegla deras inställning till matchen med ett stort bollinnehav och lågt risktagande.

8. England – Belgien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det här är en direkt gruppfinal mellan två redan slutspelsklara nationer. England och Belgien har, precis som jag trodde på förhand, pulveriserat allt motstånd i den här gruppen. Nu kommer äntligen det där första riktiga testet för båda länderna. Offensiven har legat i fokus hittills för bägge men här får vi se hur pass redo man är defensivt. Det tror jag också kommer prägla matchbilden. En tät och jämn match där Belgiens bättre spets offensivt kan väga över – men absolut ingen spik.

9. Panama – Tunisien 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Man ska ha en sak klar för sig och det är att Panama faktiskt vet hur man ställer till det för större, normalt bättre, lag. Fråga bara USA som inte ens är i VM på grund av Panama. Kanal-landet har fått rutin av att möta och slå lag som Mexiko och USA i sitt kvalspel. Man kommer ha publiken på sin sida och jag ser inte Tunisien som så pass mycket bättre som streckningen föreslår. Men Panamas 1-9 på två matcher då? Det var mot på tok för skickliga motståndare som straffade deras tillkortakommanden. Tunisien är det klart bättre laget här men har inte alls den höjden så gardera tidigt på kupongen!

10. Gottne IF – Piteå IF 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Gottne stod för en rejäl målexplosion i första halvlek mot Härnösand i sin förra match. Radosavljevic gjorde sitt sjätte och sjunde mål för säsongen. Man har visat god form under säsongsinledningen och varit väldigt svårslagna på hemmaplan. Piteå åker till Mellansel med minst lika bra form. Man ligger femma just nu men siktar högre än så. Vid en seger skulle man gå upp till en tredjeplats i den haltande tabellen. Tvåan streckas dock för hårt i denna ovissa tillställning. Gardera!

11. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det är två lag i fin form som ställs mot varandra i Division 2 Norra Götaland under torsdagskvällen. Gauthiod har sex raka matcher utan förlust och placerar sig på en fin tredjeplats med snart halva serien spelad. Nordvärmland har inte förlorat på sju matcher men är betydligt kryssgladare vilket gjort att man inte befinner sig högre upp än nia i tabellen. Mittfältaren Kojadinovic hos gästerna har haft skadeproblem hela säsongen och tvingades utgå tidigt i förra matchen. Gauthiods form med fyra segrar på fem senaste matcherna talar för en hemmaseger men Nordvärmland är som sagt väldigt svårslaget. Plocka med det lågt streckade krysset.

12. Nora BK – AFK Linköping 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nora släpper in flest mål av klubbarna på den övre halvan av tabellen och det är inte så konstigt med tanke på den offensiva inställning man spelar med. AFK Linköpings stora profil Dinko Felic fick kliva av tidigt i förra matchen och är tveksam till spel. Här känns laget snäppet sämre än motståndet och Nora bör vara favorit. Bra chans i kraft av hemmaplan och ett singelstreck för mig.

13. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Bromölla förlorade förra matchen något överraskande mot Asarum. Man tog ledningen i första halvlek men tappade i andra. På hemmaplan har man vunnit i princip ALLT och det är också den största anledningen till varför man ligger tvåa i serien. Gästernas tillvaro har inte varit lika munter. Man slåss för sin överlevnad i botten av tabellen och förlusten senast på hemmaplan mot Österlen gjorde att gapet ner till lokalkonkurrenterna Hässleholms IF blev allt mindre. Bromölla ska vara superfavorit på hemmaplan!

Spiken! – Tyskland

Man vill tro annat som svensk i dagsläget men att Tyskland inte ska göra processen kort mot Sydkorea är att hoppas på för mycket. Sydkoreanernas spel passar dessutom tyskarna och det finns inget annat än seger som gäller för Löw & Co.

Skrällen! – Island

Kroatien är ett av de länder som imponerat allra mest hittills i turneringen. Nu har de dock mer eller mindre redan säkrat gruppsegern och lär rotera en del i elvan. Island besegrade Kroatien i sin kvalgrupp och spelar här med kniven mot strupen. Den högre motivationen gör att skrällen testas!

64 rader

1. Island – Kroatien 1X
2. Mexiko – Sverige X2
3. Sydkorea – Tyskland 2
4. Serbien – Brasilien 2
5. Schweiz – Costa Rica 1
6. Senegal – Colombia 2
7. Japan – Polen X
8. England – Belgien X2
9. Panama – Tunisien X2
10. Gottne – Piteå X2
11. Gauthiod – Nordvärm. 1X
12. Nora – AFK Linköping 1
13. Bromölla – IFK Hässle. 1

864 rader

1. Island – Kroatien 1X
2. Mexiko – Sverige 1X2
3. Sydkorea – Tyskland 2
4. Serbien – Brasilien 2
5. Schweiz – Costa Rica 1X
6. Senegal – Colombia 2
7. Japan – Polen 1X
8. England – Belgien 1X2
9. Panama – Tunisien X2
10. Gottne – Piteå 1X2
11. Gauthiod – Nordvärm. 1X
12. Nora – AFK Linköping 1
13. Bromölla – IFK Hässle. 1

  Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.