Arena

Kvartsfinaler i Champions League – här är oddsen på vilka som går vidare

Idel höjdarmatcher väntar när det nu är dags för kvartsfinaler i Champions League. Efter lottningen står det klart att vi bland annat får ett helengelskt möte redan nu. Vilka tror du går vidare till semifinal? Här presenterar vi lottningen i sin helhet och alla odds inför dubbelmötena.

Redan nu står det klart att ett engelskt lag kommer att spela semifinal i Champions League under våren. Liverpool och Manchester City möter nämligen varandra i en av turneringens fyra kvartsfinaler, som alla lottades fram på fredagen.

De första mötena spelas 3-4 april. Returerna spelas en vecka senare, det vill säga 10-11 april.

  Oddsen presenteras av Unibet – Få 1 000 kr bonus hos dem här!

FC Barcelona – AS Roma (1,14 – 6,00)

Tuffast möjliga lottning för AS Roma i kvartsfinalen va? Det är känslan då italienarna nu ska ta sig till den katalanska huvudstaden för tufft möte med FC Barcelona om en plats i semifinalen. På förhand är FC Barcelona obestridliga favoriter, med en Lionel Messi som ser lika bra ut som vi har gjort oss vana vid. AS Roma imponerande visserligen i returmötet mot Shaktar Donetsk i åttondelsfinalen, men nu är det ett par nivåer tuffare motstånd som väntar.

Hos Unibet betalar ett avancemang för FC Barcelona bara 1,14 gånger insatsen, medan ett italienskt avancemang ger 6,00 gånger dina investerade pesetas. Den som tror på skrällen kan helt enkelt skrapa ihop en fin slant.

Sevilla – Bayern München (6,00 – 1,14)

Favoritskapet är också väldigt tydligt inför matcherna mellan Sevilla och Bayern München. Kanske är det här säsongen som tyskarna äntligen ska gå hela vägen? Å andra sidan såg Sevilla bra ut i åttondelsfinalen mot Manchester United och det är ingen hemlighet att spanjorerna är väldigt bra i det europeiska cupspelet. Vår magkänsla är att Sevilla har en bättre skrällchans mot Bayern München än vad AS Roma har mot FC Barcelona.

Unibet värderar dock chanserna precis lika stor. Ett avancemang för tyskarna ger 1,14 gånger krämen och ett spanskt avancemang bidrar med 6,00 gånger såsen till din bankrulle.

Juventus – Real Madrid (2,55 – 1,45)

Vidöppet på förhand är känslan inför matcherna mellan Juventus och Real Madrid. Efter en skakig säsong såg Real Madrid äntligen bättre ut igen i åttondelsfinalerna mot Paris Saint-Germain, medan Juventus ångar på i Serie A och fortsätter att vara så där fascinerande svårslagna i Champions League. Efter mycket möda kunde laget besegra Tottenham i åttondelsfinalen och när italienarna väl hade säkrat avancemanget kändes den segern plötsligt ganska logisk. Juventus är Juventus. Det här är en potentiell final som kommer ett par snäpp för tidigt i turneringen, men för den som älskar öppna och spännande matcher är det här en drömlottning. Real Madrid har ingenting annat att spela för då ligan redan är körd, men Juventus måste slåss på dubbla fronter. Det är en solklar fördel för spanjorerna.

Om det är den faktorn som gör att Unibet värderar Real Madrid som så klara favoriter låter vi vara osagt, men ett spanskt avancemang ger 1,45 gånger insatsen. Ett italienskt avancemang å andra sidan betalar 2,55 gånger såsen.

Liverpool – Manchester City (3,00 – 1,33)

Rock n roll. Det är känslan inför kvartsfinalerna mellan Liverpool och Manchester City, turneringens enda två kvarvarande engelska lag. Det här betyder alltså att ett engelskt lag kommer att finnas med i semifinal och på förhand är Manchester City klara favoriter till det. Vad vi vet om Liverpool är dock höjden på deras spel och detta faktum kan säkerligen hjälpa till att skaka fram spänning här. Om Jürgen Klopp prickar rätt med sitt lag i detta dubbelmöte finns det absolut chans för en skräll. Hur som helst är det två extremt fartfyllda, offensivt viktade och målglada lag. Den som gillar den typen av fotboll är säkert hur nöjd som helst just nu.

Hos Unibet är Manchester City favoriter till 1,33 gånger krämen och Liverpool har bra slagläge till 3,00 gånger insatsen.

Observera att oddsen är en färskvara och att dessa troligen rör sig inpå avspark i de första mötena.

 

 

Titelvinnare Odds Spelbolag
FC Barcelona  3,50
Manchester City  4,50
Bayern München  4,75
Real Madrid  5,50
Liverpool  14,00
Juventus  14,00
Sevilla  67,00
AS Roma  67,00