Speltips inför Athletic Bilbao – Leganes 20/8: Lite för solklart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 20 August 2018

Spelbolagen håller hemmalaget som lite väl stora favoriter inför måndagens möte mellan Athletic Bilbao och Leganes i premiäromgången av La Liga.

Annons:

Premiäromgången i den spanska fotbollen fortsätter över måndagen med två sena kvällsmatcher, där den allra senaste och sista av de två spelas mellan Athletic Bilbao och Leganes vid 22:00 svensk tid. Det är som vanligt sen underhållning som gäller för den spanska ligafotbollen.

Det är såklart inte helt enkelt att veta precis var lagen står i det här skedet av säsongen. Konstigt vore väl annars. På pappret ska hemmalaget dock vara det klart starkare laget och ser vi till ett par prestationer på försäsongen finns det också indikationer på att den här säsongen kan bli aningen bättre än förra.

Vinster mot Augsburg, Fiorentina och Real Sociedad visar att det finns någonting att bygga på. Men faktum är att laget spelat över tio träningsmatcher och roterat väldigt friskt. Det är först nu i skarpt läge vi vet var laget egentligen står.

Leganes kan bli att räkna med

Förra säsongen hemmaslog Leganes faktiskt Atheltic Bilbao med 1-0, men förlorade med 2-0 på bortaplan. Inför den här matchen bör gästerna ha relativt goda möjligheter att åtminstone störa hemmalaget. Med sex raka träningsmatcher utan förlust – inte en enda förlust under försäsongen – är det positiva vibbar inom spelargruppen just nu.

Iago Herrarin kommer inte till spel för Athletic Bilbao, som också kan komma att få klara sig utan Inigo Martinez som är småskadad. Vad som är intressant är att Dani Garcia lär göra sin debut på mittfältet, samtidigt som Alex Remiro får chansen mellan stolparna efter att Kepa lämnat klubben för spel i Chelsea.

Alexander Szymanowski är skadad för gästerna, som också får klara sig utan Mikel Vesga. Juanfran har kritat på ett låneavtal med Leganes och kommer att spela högerback från start. En spännande högerspringare.

I en smått krampaktig premiär bör underdogen ha goda möjligheter att skrälla.

X (oavgjort) spelas till 3,55 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:   3,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  22:00, måndag 20/8
TV:   Strive
Stream:   Strive

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.