Speltips inför Espanyol – Barcelona 8/12: Givet spel i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 8 December 2018

De katalanska derbyna på RCDE Stadium mellan Espanyol och Barcelona brukar bli förhållandevis tajta historier och så kan det även bli i lördagens batalj dem emellan. Planen är att mer än dubbla insatsen med vårt speltips.

Annons:

Så mycket mer än en serielunksfajt – ett klassiskt katalanskt derby, mellan ett mer anonymt Espanyol och världspjäsen Barcelona. Räkna med ett kokande RCDE Stadium och för oss på svensk mark visas matchen bäst via streamingtjänsten Strive. Avsparkstiden är 20:45.

Man kan emellertid inte bortse från klubbarnas olika storheter: Espanyol som en klart mer anonym sådan, Barcelona som en av världens absolut bästa – såväl i nutid som historiskt.

Vad som däremot varit intressant med årets Primera División är hur den (ännu) är så tajt. De stora pjäserna har inte alls varit lika dominanta som blivit vana med och från Barcelona, som toppar serien, är avståndet på sju poäng till just Espanyol på sjundeplatsen. Närmast jagar Sevilla med ynka pinnens skillnad.

Kanske kan allt detta tala för en tät sammandrabbning i derbyt? Oddsen är, när speltipset var skrivet och publicerat, presenterade i 6,50-4,58-1,55. Det skulle eventuellt kunna vara att placera en skrällpollett där. För den våghalsige – förslagsvis krysset.

Största diskussionsämnet på truppfronten är huruvida Luis Suárez hinner bli klar för spel eller ej. Femtio-femtio? Utöver det saknas Rafinha, Sergi Roberto, Samuel Umtiti samt Malcom. Tveksam status över Sergi Samper och Arthur. Espanyols frågetecken är runt statusen på Sergio García och Naldo.

Nio raka identiska möten under 3,5 mål

På RCDE Stadium blir dessa derbyn i princip alltid täta historier. Det är bara att se i de senaste årens inbördes statistik med utfallen: 1-1, 1-0, 0-3, 0-2, 0-0, 0-2, 0-1, 0-2 och 1-1. Detta från 2012 och framåt.

Så, varför skulle det bli så annorlunda nu? Barcelona ser inte alls så dominanta ut som vi blivit vana vid. Grus i maskineriet fastän de fortfarande är av enorm klass.

Lite småproblem med formen må Espanyol ha, men just på hemmaplan brukar de vara stabila och svårhanterade. Av spelårets sju matcher är sex vunna och blott en förlorad. Nollan hållen i fem av dessa. Uppseendeväckande statistik.

Glöm heller inte bort risken att Suárez kan missa matchen. Stor offensiv kapacitet där.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – köper vi till oddset 1,87 med gott samvete. Fastbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, lördag 8/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.