Speltips inför FC Barcelona – Deportivo Alaves 18/8: Tungviktaren kliver in

Simon Pålsson Publicerat: 16 August 2018

Efter ett långt sommaruppehåll är det nu dags för den stora elefanten FC Barcelona att försöka plocka säsongens första trepoängare mot Deportivo Alaves.

Annons:

Redan på fredagskvällen spelas den första matchen för årets spanska ligasäsong, men det är på lördagen det blir allvar på riktigt när tungviktarna kliver in i handlingen. Sent på kvällen är det nämligen dags för Camp Nou att åter slå på sina stora ljusen och belysa sin vackra plan. In på planen stiger FC Barcelona och dagens motståndare Deportivo Alaves.

På förhand finns det självklart en solklar favorit inför matchen, men det finns ett par orosmoln på den katalanska himlen inför matchen. Med tanke på att det här är säsongens första ligamatch är det lite vanskligt att veta precis var laget står. Går det verkligen att förvänta sig ett exploderande FC Barcelona redan från start?

Märk väl att just Deportivo Alaves också visat sig vara ett lag som faktiskt kan störa FC Barcelona ganska bra, åtminstone under de senaste säsongerna. Okej, vi får skruva tillbaka tiden väldigt långt för att hitta senaste gången som Deportivo Alaves tog poäng mot FC Barcelona, men laget har inte förlorat med mer än två mål i mer än ett av de senaste sex mötena. Det är betydligt bättre än vad många andra spanska ligalag kan stoltsera med.

John Guidetti med nyckelroll

Inför den här matchen är det solklart att John Guidetti har en nyckelroll för Deportivo Alaves och det är nu vi med svenska ögon gärna vill se att den svenske anfallaren tar nästa kliv och blir någon slags tunga på någon slags våg för ett relativt stort lag. Borta mot FC Barcelona går det kanske inte att förvänta sig för mycket, men efter mål senast är formen relativt god för svensken.

Under försäsongen har laget blandat och givit en del vad gäller resultat, men två vinster mot Real Sociedad och Real Oviedo på sistone ger ändå någon form av hopp. FC Barcelona vann supercupen mot sevilla med uddamålet, men har utöver det inte bjudit på så mycket under försäsongen.

Denis Suarez är tveksam för hemmalaget, medan Adrian Dieguez är avstängd för gästerna. Rodrigo Ely är skadad och kommer inte till spel.

Här tror vi att det kan vara lite trögstartat för FC Barcelona och blir inte förvånande om det är mållöst i paus. Deportivo Alaves +1 (asian handicap) i första halvlek spelas till 2,15 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsledning för hemmalaget i paus.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Alaves +1 första halvlek (asian handicap)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  22:15, lördag 18/8
TV:   Strive
Stream:   Strive

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.