Speltips inför Estland – Grekland 8/9: Över dubbelt upp

Spelbloggare Publicerat: 8 September 2018

UEFA Nations League rullar vidare med fler premiärer och härnäst vankas möte mellan Estland och Grekland, som är starkt bekanta med varandra från VM-kvalet. Vi tar sida inför matchen – åt vilket håll hittas värdet?

Annons:

Tredjeligan och grupp C där. Det är, förutom Estland och Grekland, även Ungern och Finland som slåss om att ta klivet vidare. Nations League blir det som ska ersätta den stora skalan vänskapsmatcher under mellanåren och dessutom finns det EM-platser i potten.

Dessa lär emellertid varken Estland eller Grekland kunna slåss om. Estland är en blåbärsnation i fotbolls-Europa medan Grekland anses snäppet ovanför dem, men en bra bit från de större. Knappast 2004-klass…

Länderna mötte faktiskt varandra i VM-kvalet – ett kvalspel där Grekland landade andra- och kvalplatsen, bakom ett dominant Belgien samt före Bosnien och just Estland, bland andra. Kroatien, som sedermera blev finalister i mästerskapet, blev dock alldeles för svåra väl i playoffet. Ändå – ett starkt kval!

Matcherna dessa två emellan i det där kvalet, två till antalet, slutade i en 2-0-vinst för Grekland, faktiskt på bortaplan, och kryss, mållöst, i det omvända mötet. Offensivt är det två avtrubbade lag, men med desto starkare defensiver, och spelbolagen verkar fullt övertygade om att det kommer bli en målsnål historia.

Klasskillnad – över dubbelt upp är bra för tvåan!

Målmarknaden tycker vi att oddssättarna prickar in väl. Där är det svårt att hitta direkta värden och lockande spelobjekt.

Men desto enklare är det på resultatmarknaderna. Ger Grekland alla chanser till att vinna det här och över dubbla insatsen för den raka tvåan får vi acceptera med glädje. Relativt stora skillnader råder trots allt mellan parterna.

Grekland stod för ett mycket fint kvalspel mot VM 2018 och hoppas framöver återfå viss status i Europa efter flera års tid av kräftgång. Någon storhetstid lär det inte bli på tal om, men positiva indikationer finns alltjämt.

Och Estland, då? De saknar all typ av spets som kan önskas och ska väl betraktas vara i skiktet ovanför de absolut minsta blåbären på den europeiska scenen. De har fortsatt visa upp brist på offensiv spets även efter VM-kvalet och förlorat flera matcher mot på sin höjd halvdant motstånd.

Den raka tvåan är absolut spelbar till 2,05 x såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Grekland vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, lördag 8/9
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.