Speltips inför Polen – Litauen 12/6: Favorit att lita på

Spelbloggare Publicerat: 10 June 2018

Nu är det nära! VM 2018 väntar direkt runt hörnet och vi tittar närmare på Polen, som drabbar samman med ett tunt Litauen i genrepet. Visst ska det väl råda klasskillnad här?

Annons:

Länderna som ska medverka i sommarens världsmästerskap slipar på de sista detaljerna innan premiärerna.

Och just Polen är en av de nationer som ska slåss om åtråvärda titeln, även om de inte ens är att betrakta som med chans i mästerskapet – eller? Förväxla inte det med att Polen på något vis vore svaga, utan helt enkelt att konkurrensen är så oerhört tuff.

Att bli en del av slutspelet, där är aktierna i alla fall starka för polsk del. Gruppens motståndare, Colombia, Senegal och Japan, är långtifrån omöjliga att rucka på. Det kan bli en lyckad sommar för Polen.

Förra veckan ställdes Polen mot Chile och då slutade matchen 2-2. Den första halvleken var välutförd, för att man sedermera tappade momentum – och det kan förstås, åtminstone delvis, förklaras i alla byten och rotationen till följd på det.

Litauen kommer inte – chockerande, va? – vara en del av sommarens VM. De kom näst sist i deras kvalgrupp och är ett av Europas blåbär, om än bättre än den absoluta botten, och matcher som denna ses mest som en del att samla in rutin. Och över 90 minuter kan det mesta hända…

Litauen räcker inte till

Vänskapsmatcher tenderar att vara ovissa och bjuda på en del skrällar. Där spelar faktorer som att insatsen (ofta) överordnar resultatet, byten och rotation in.

Detta skulle kunna tala emot Polen, men till rådande odds värderar vi det ändå vara värt att investera i spelen till deras favör. Skillnaderna ska vara så pass stora här och när det är så tätt inpå mästerskapet ska sakerna sitta på sin plats. God form?

Litauen bör inte räcka till här. Det gör de i allmänhet sällan när svårighetsgraden på motståndet höjs och i synnerhet inte när det är på resande fot. På de 21 senaste bortamatcherna, såväl tävlings- som träningsmatcher, har det blivit så lite som en vinst, vilken kom mot Armenien.

Och det lär inte vara så att självförtroendet är upphöjt i taket för Litauen efter 0-1-förlusten, där målet släpptes in i slutminuterna, mot Iran senast. Nu blir det ännu tuffare…

1,74 gånger pengarna för Polen -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – är fullt acceptabelt betalt.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Polen -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:00, tisdag 12/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.